Aktywne Wpisy

ElementalX7 +15
#motoryzacja #samochody #jazda #ruch #kolizja #polskiedrogi #prawojazdy
Hej Mirki,
Dzisiaj miałem sytuację w której mało nie doszło do kolizji ale chciałbym się upewnić czy to by była moja wina czy jednak kierowcy autobusu (Jestem prawie ze pewny, że wina by była autobus, ale kierowca pewnie jeździ tą trasą kilka razy dziennie kilkanaście dni w miesiącu, więc zna ją lepiej)
Byłem
Hej Mirki,
Dzisiaj miałem sytuację w której mało nie doszło do kolizji ale chciałbym się upewnić czy to by była moja wina czy jednak kierowcy autobusu (Jestem prawie ze pewny, że wina by była autobus, ale kierowca pewnie jeździ tą trasą kilka razy dziennie kilkanaście dni w miesiącu, więc zna ją lepiej)
Byłem
źródło: IMG_8662
Pobierz
MajoZZ +494

Takie male podsumowanie z tego wpisu
Z zainwestowanych 4.5k wyciagnalem ponad 200% zysku w niecaly miesiac. Spodziewalem sie wiekszego hypu z powodu pierwszej prywatnej misji na ksiezyc, i wiekszych zyskow, jednak nie mozna narzekac. Mozliwe ze zabawa jeszcze bedzie trwala dluzszy czas (dzisiaj ok 23 naszego czasu odbedzie sie konferencja opowiadajaca o ladowaniu i zapewne pojawia sie jakies ciekawe informacje, moze jakas wzmianka o kolejnej misji IM-2 ktora planowana jest za ponad miesiac), ale w akcjach Intuitive Machines wole pozostac znacznie mniejszym kapitalem.
Oto kolejna spolka w ktora zdecydowalem sie wejsc (i zarazem spelnilem swoje male marzenie z tamtego roku - posiadania 10k akcji w tej spolce): Jest to The Metals Company TMC
Pod co gram:
Planowany na 1 marca raport Pentagonu
29 sesja ISA w I czesci (4-29 marca) oraz w II (1/7-2/8) przy ktorej spodziewana jest decyzja dajaca zielone swiatlo na wydobycie z dna morz.
Od siebie dodam też, że też zdziwił mnie w sumie mały skok cen tego LUNR po wylądowaniu, raptem +20% jest teraz, ale ta konkretna firma wydaje się być bardzo ciekawa na longterm. Na pewno będzie mocno skakać cena akcji, ale wątpię by spadła już poniżej np. 5$,
@NoobczanPotasu: ahh przypominaja mi sie moje poczatki na gieldzie...
@programista15cm Ja zazwyczaj gram w skali kilkudniowej-tygodniowej, ale czasami zostaje na dluzej xD
@NCindex-15procent
Statek ponoć obecnie leży przechylony bokiem ;)
Ryzykowne zagranie z tymi zakupami, ja to niewiem czy bede mial co sprzedawac w poniedzialek, bo pewnie bede musial oddac po cenie zakupu.
źródło: landerxD
PobierzMam pytanie możliwość kupna i sprzedaży na aftermarkecie zależy od brokera?
Ja z UK mam ig.com, i nie widze opcji zeby handlować tym