Aktywne Wpisy

Robię gołąbki dla faceta - tyle ile z tym roboty jprdl pierwszy i ostatni raz... #gotujzwykopem #kolacja
Oby mu smakowało
Oby mu smakowało
źródło: temp_file6254143273273872215
Pobierz
jatutylkopacze +189
Ciąg dalszy w sprawie oszusta Rafała Topczyńskiego.
Sąd z rigczem uwzględnił moje zażalenie na decyzję prokuratury, zwracając uwagę niebieskim, że wypadało by się trochę przyłożyć do roboty zanim zacznie się wysuwać tezy o niskiej szkodliwości społecznej.
Możliwe, że za jakiś czas będę wzywany więc jeśli ktoś z poszkodowanych przez Rafałka chciałby pomóc i podzielić się zapisem konwersacji, z którego wynika, że dopuścił się oszustwa, zapraszam na priv.
Tu
Sąd z rigczem uwzględnił moje zażalenie na decyzję prokuratury, zwracając uwagę niebieskim, że wypadało by się trochę przyłożyć do roboty zanim zacznie się wysuwać tezy o niskiej szkodliwości społecznej.
Możliwe, że za jakiś czas będę wzywany więc jeśli ktoś z poszkodowanych przez Rafałka chciałby pomóc i podzielić się zapisem konwersacji, z którego wynika, że dopuścił się oszustwa, zapraszam na priv.
Tu
źródło: 2025-10-18 15.51.02
Pobierz

@Filipterka25: wszystkie ukrainskie produkty niszczą rynek bo są produkowane niezgodnie z zasadami jakie od nas wymaga UE, rosyjskie ogórki tak samo i nikt się teraz nie domaga zniesienia sankcji, napisałem o sytuacji jaka była przed 2022 rokiem, gdzie pseudo sankcje były, ale nie działały, a nasze rolnictwo na tym
@siodemkaxx: To gdzie w tym ficie stoi o zakazie sprzedaży aut spalinowych?
@Filipterka25: sorry, zmienili na to, że auta mają być bezemisyjne, więc pewnie żaden diesel nie będzie mógł być sprzedawany, a tylko bezesmisyjne benzyny, elektryki i wodorowe...
@siodemkaxx: Czyli uważasz że blokowanie wwozu towarów do państwa prowadzącego wojnę nie działa na jego niekorzyść?
@Filipterka25: nie, humanitarka i wojskowe transporty były przepuszczane, jeśli twierdzisz, że zablokowanie np. luksusowych samochodów na granicy działa na niekorzyść ukrainy to niech ci będzie...
@Filipterka25: to się nie wyklucza
@siodemkaxx: Tak jak karetki na blokowanych drogach w kraju, tak?
Ogólnie interesuje mnie, czy taki blokujący rolmnik wie, co to jest ta "pomoc humanitarna", czy tak sobie decyzyjnie uznaje że o, to je pomoc, to nie je pomoc, oszukują.
@Filipterka25: dajcie spokój już z tymi karetkami, zostało to wyjaśnione przez policje...
@Filipterka25: nie, nie rolnik to ustala, ale jak widać po nagraniach z granicy, jak rolnicy chcieli sprawdzić te
@siodemkaxx: Przeczytaj na co odpowiadasz - czy rolnik wie, co to jest ta "pomoc humanitarna" czy wedle swojego widzimisię uznaje, że ten transport jest okej, a ten nie-okej?
@siodemkaxx: /i niszczą tym samym tysiące polskich eksporterów, co oczywix jest wedle rolników w interesie Polski - rozwalić jej eksport.
@siodemkaxx: Mhm. Czyli nie bardzo wie.
@siodemkaxx: Tak, jako prawnik z epizodem pracy przy prawie celnym wiem lepiej od Józefa, oracza pola cebuli.
Kończe dyskusję - na pytania nie umiesz odpowiedzieć, opowiadasz bzdury o zielonym ładzie i nie bardzo potrafisz spojrzeć dalej niż koniec rolaskiego nosa.
@siodemkaxx: Mhm. To nagle i nasz eksport przepuszczają, tak?
@siodemkaxx: Żarcia tez produkujemy za dużo i jakieś dobrych kilkanaście procent idzie do utylizacji - same rolasy paliły zbożem w piecach, bo niesprzedane.
No i typowa rolaska hipokryzja - import zboża z Ukrainy zuo, bo rolmnik zarobi o 10% mniej. Ale ten sam rolmnik nei ma problemu w zakupie szmaty z Bangladeszu i ani pomyśli o polskich krawcach