Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +353
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
MLeko29 +92
Dzień dobry
źródło: 1000063696
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
źródło: 1000063696
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
@siodemkaxx: Co? nawet były silosy rozwalne rakietami i nadbrzeże protowe niedalko Rumunii. Nieźłe lecisz z wybielaniem Rosji, a tak zpaewniasz, że nie jestes onuca.
@rudi-meyer: ale co dokładnie chcesz? była górka, teraz cena spadła, pszenica jest notowana na matifie i tam są ustalane ceny europejskie, tylko nie jest problem cena, a problemem jest brak możliwości sprzedaży tego co ludzie mają w magazynach
@szurszur: to fakt, ale co to ma do sprawy? ukraina pomimo zabrania iluś tam milionów hektarów, zaminowania kolejnych iluś milionów hektarów w 2023 miała rekordowe zasiewy i rekordowe zbiory zbóż..
@siodemkaxx: Na tej górce zarabiali rolnicy czy pośrednicy? Bo widzę że ceny w------o w kosmos.
@siodemkaxx: O kolego. Kilka lat temu już pytałem o dowody i tez sie wymigałes. Jesteś niewiarygodny.
@szurszur: a co miałem ci pojechać do moskwy zrobić zdjęcia w marketach jabłek i gruszek made in holland? xD
@siodemkaxx: Jaki jest sens blokowania granicy ukraińskiej kiedy problemem są ogórki z Rosji? xD
@Filipterka25: wy to na serio macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem... opisywałem sytuacje dlaczego niektórzy chcieli powrotu handlu z rosją, a nie dlaczego blokują granice z ukrainą...
@siodemkaxx: To teraz opisz dlaczego ukraińskie zboże niszczy rynek (i trzeba zablokować resztę handlu), a rosyjskie ogórki nie (i się trzeba domagać zniesienia sankcji).