Aktywne Wpisy

serniczekwiedensky +460
Jesteście tak odklejeni na punkcie polskich kobiet, że tworzycie sobie własne uniwersum w tych waszych małych główkach, co tylko bardziej spycha was na margines społeczeństwa jako odklejeńców.

zackson +100
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

@movah02h: Nigdy nie był jakimś wielkim naukowcem, bardziej znany jako publicysta jeszcze na łamach "Uważam Rze", a popularny się zrobił po książce ''Pakt Ribbentrop-Beck''. Ona zresztą była bardzo poczytna wśród pasjonatów historii dzięki głośnemu tytułowi, ale środowisko naukowe ją przyjęło chłodno. Głównie wytykano mu słaby warsztat i dobór źródeł. No ale na niej się wybił. Później poszedł
@Kaeltas: ''Ogień'' był ludowcem i nigdy nie ukrywał, że nie jest mu specjalnie po drodze z rządem londyńskim i AK.
@IIWSwKolorze1939-45: podałem we wcześniejszym komentarzu książkę Tadeusza Byrdaka, w której świadkowie są wymienieni
Powtórzę się: jeśli to ''jedź do ludzi, popytaj'' byłoby: pani Gryzelda Iksińska ze wsi takiej-a-takiej, powiedziała o ''Ogniu'', że to bandyta, gdyż
@Kaeltas: wreszcie. Wcześniej pisałeś tylko ''gdzie Byrdak''. Nie znam (jeszcze) tej pozycji, przeczytam i się dowiem. Ty zaś odrzucasz wszystkie podane przeze mnie pozycje, bo ''IPN to nie bibliografia'' xD.
Swoją drogą jeśli treść książki odpowiada tytułowi, to "Pakt Ribbentrop-Beck" jest pozycją z regału "science-fiction/fantasy".
PS: wolę określenie żołnierze niezłomni. Jeden z moich krewnych odbijał AKowców z więzień UB. Wyklęty był przez komunistów, ale nie polski naród. Nigdy żadnych akcji przeciwko ludności cywilnej nie robił.
@IIWSwKolorze1939-45: nieprawda: https://wykop.pl/wpis/75105969/witam-wszystkich-po-przerwie-slowem-wstepu-niektor#264317369
Daj cytat z mojej wypowiedzi, że tak napisałem. Polemizowałem z niektórymi twoimi wnioskami, nie podważyłem żadnego wydarzenia o którym była mowa w twoim tekście, nie polemizowałem też z bibliografią, poza tym, że wskazałem brak tej, według mnie, istotnej pozycji.
No i skoro przywołałeś IPN, to co na temat
@Gorejacy_krzak_agrestu: gościu, sto pięćdziesiąty raz mówię, że olewam takie kretyńskie argumenty ''jedź do ludzi popytać''. Tłumaczyłem już sto pięćdziesiąt razy dlaczego takie argumenty olewam, a ty nadal palisz głupa.
Napiszę więc sto pięćdziesiąty
Ja się odwołuję do Twojego tekstu wyłącznie.
No odrzucam, jak ktoś bredzi o wieszaniu ciężarnych kobiet
Ja kojarzę wpis Mirka, z którym chyba mnie mylisz, który coś pisał o podjechaniu w te rejony