Aktywne Wpisy
pogodny_mis65 +67
W takie dni jak ten jeszcze bardziej doceniam to, że zdecydowałem sie zamówić Porsche Cayenne Coupe zamiast bananowej 911. Jazda w takich warunkach tym modelem to czysta frajda. Kartka żebyscie znowu nie pisali, że to zarzutka. Miłej niedzieli ;) #motoryzacja #chwalesie #porsche
DrCieplak +109
Mam nadzieję że wraz ze światowym odwrotem od lewactwa skończy się też moda na wpuszczanie psów do restauracji i sklepów. Chyba że lubicie sierść psa w waszym obiedzie. #psiarze #restauracje
@Cechini_Mistrz: co ma premia do podstawy? ¯\(ツ)/¯. Minimalna to 4242 brutto i tyle masz dostać.
Z premią jest tak, że ona faktycznie może być uzupełnieniem do minimalnej, czyli na umowie masz 20pln ale pracodawca uzupełnia tzw. premią do minimalnej, ALE to nie daje mu możliwości zapłacenia ci mniej, niż wynosi minimalna. Czyli uzależnienie tej premii od jakiegokolwiek warunku nie ma znaczenia, bo i tak ma zapłacić przynajmniej minimalną za godzinę pracy.
@PapaSar op liczy w godzinach, więc najpewniej zlecenie, nie uop. Nie
I to niezależnie od tego, ile ta stawka godzinowa wynosi. Ile masz godzin w miesiącu?
Tzn. jak pisałam, na umowie możesz mieć mniej. Możesz też dostawać jako premię, ale jak by nie kręcił, musisz dostać minimalną miesięczną. Może to załatwiać premią, może wyrównaniem, ale nie może płacić mniej.
@PapaSar: Ma to, że w polskim prawie legalne jest wyrównanie premią do najniższej krajowej.