Aktywne Wpisy
SmugglerFan +91
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
thorgoth +87
Marianna Schreiber w wieku 22 (po lewo) i 32 lat. Aż się lewą nogą przeżegnałem.
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Od rana w Polsat News informacje, iż rolnicy z Niemiec, Francji i Holandii popierają postulaty naszych rolników, którzy protestują w Dorohusku i planują przyłączenie się do nich. Stwierdzili, że napływ produktów (tragicznej jakości) zdewastował totalne wewnętrzny rynek Unii Europejskiej.
Teraz plantatorzy mówią, że Ukraińskie maliny sprowadzono w ogromnych ilościach i sprzedawano o ponad połowę taniej niż najtańsze owoce sprzedawane przez jakikolwiek kraj w Unii.
Ciekawe gdzie te owoce trafiają bo dziwnym trafem mamy robaki i pleśń w wielu produktach sprzedawanych w polskich dyskontach :)
Jak to jest w ogóle możliwe, że nasz kraj pozwala na sprowadzanie jakichkolwiek produktów spożywczych z krajów trzeciego świata gdzie nie panują żadne standardy odnośnie jedzenia dla ludzi.
#ukraina #polska
@kochamcovid:
Polskie jedzonko takie dobre, mniam mniam
Komentarz usunięty przez moderatora
@Caracas: najtańsze owoce to jabłka za 2-3zł. Gdzie można dostać maliny za złotówkę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kochamcovid: No gdyby jeszcze było tanio, a tak dostajemy Ukraiński odpad w cenie normalnej żywności. I w sumie było by mi to latało, gdyby to było oznaczane. A nie jest. Firmy które tego najwięcej ściągały typu olej Kujawski, nie mają żadnych oznaczeń że to rzepak z Ukrainy.
@Caracas Jest krótka odpowiedź na to pytanie, ale niezgodna z pierwszym zdaniem twojego komentarza.
Trują nas Polacy, dopuszczając to jedzenie do sprzedaży w Polsce. Łapówki muszą być wysokie, ale przebitka na tej żywności jest ogromna.
Pamiętasz sól drogowa? Szkoda, że wtedy nie ogarnęli
@Norskee: na pewno przypadek, że akurat teraz opublikowano zdjęcia syfu w gównosyropie w którym jest więcej cukru niż malin xD
W biedronce/Lidlu po 6zl
A w Kauflandzie 16zl za taką samą paczkę
Ciekawe skąd różnica cenowa? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez moderatora