Wpis z mikrobloga

Pięknie nas Ukraince trują https://wykop.pl/wpis/75094101/wpis#264273789

Od rana w Polsat News informacje, iż rolnicy z Niemiec, Francji i Holandii popierają postulaty naszych rolników, którzy protestują w Dorohusku i planują przyłączenie się do nich. Stwierdzili, że napływ produktów (tragicznej jakości) zdewastował totalne wewnętrzny rynek Unii Europejskiej.

Teraz plantatorzy mówią, że Ukraińskie maliny sprowadzono w ogromnych ilościach i sprzedawano o ponad połowę taniej niż najtańsze owoce sprzedawane przez jakikolwiek kraj w Unii.

Ciekawe gdzie te owoce trafiają bo dziwnym trafem mamy robaki i pleśń w wielu produktach sprzedawanych w polskich dyskontach :)

Jak to jest w ogóle możliwe, że nasz kraj pozwala na sprowadzanie jakichkolwiek produktów spożywczych z krajów trzeciego świata gdzie nie panują żadne standardy odnośnie jedzenia dla ludzi.

#ukraina #polska
Caracas - Pięknie nas Ukraince trują https://wykop.pl/wpis/75094101/wpis#264273789

O...

źródło: temp_file6252240645817068994

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@xionze No niestety musiałem napisać bo jak widać ludzie się wkurzają, że mamy najazd produktów z dzikiego kraju bez żadnej kontroli. Tak samo Niemcy
  • Odpowiedz
Jak to jest w ogóle możliwe, że nasz kraj pozwala na sprowadzanie jakichkolwiek produktów spożywczych z krajów trzeciego świata gdzie nie panują żadne standardy odnośnie jedzenia dla ludzi.

@Caracas: jak to jest w ogóle możliwe, że ludzie twojego pokroju z IQ równym 60 są w stanie jednocześnie oddychać i pisać na wykopie j--------e xD
  • Odpowiedz

@Caracas

To się nazywa rządy PISu i głosowało na to 70% rolników.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@SmakoszKotow Wystarczy przejrzeć Twój profil i więcej mi nie trzeba kto ma IQ równe 60. Każdy widzę dla Ciebie to onuca. W sumie nie byłbym zdziwiony gdybyś był z Ukrainy lub miał korzenie Ukraińskie z akcji Wisła :D
Nawet już nie wnikam co robisz zawodowo w życiu:D
  • Odpowiedz
ProDziekan69: Dobrze że sie sam przypucowałeś że nie chodzi o żarcie tylko o to że ktoś może mieć inne zdanie i nie jest gorliwy w d-----------u Ukraińcom.
@Caracas: Musiałeś wyprodukować ten wyrzyg bo cie boli d--a o suchary z Ukrainy, a może o kasjerki z Ukrainy?
Apropo Niemców: Tak brunatny enerdówek witał nas w Görlitz w 2009:
Troszke pozmieniać i idealny plakat do szczucia na cudzoziemców u nas.
xionze - ProDziekan69: Dobrze że sie sam przypucowałeś że nie chodzi o żarcie tylko o...

źródło: bb

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@xionze Chodzę do Lidla tam nie ma Ukraińców ani Ukrainek na kasie ;) więc nie wiem o czym mowa (swoją drogą na marginesie to ciekawa polityka koncernu Lidl, że nie zatrudnia nikogo z Ukrainy).
Tak znam te plakaty mieszkałem wtedy blisko granicy z DE ale szkoda, iż nie podałeś na jaką małą skalę to było bo ja doskonale pamiętam tą akcję. Dodaj do tego, że w Niemczech które są mega tolerancyjne
  • Odpowiedz
@kochamcovid

@Caracas: E tam, przeciętny Polak będzie wcinał aż mu się będą uszy trzęsły. Ważne, że tanio i starczy jeszcze na tanią wódę, piwsko i papierochy.

Już wcina. Ukraińskie maliny są w sprzedaży w Biedronce i Lidlu.
  • Odpowiedz
@Caracas: Chodzisz do Lidla bo nie pracują tam Ukraińcy czy bo nie sprzedają tam ukraińskiego żarcia?
Ja jestem ze zgola i 10 lat po tamtej stronie pracowałem. Niemcy sie zmieniają bo wschód sie kurczy biologicznie - stare dedeerowce wymierają.
Prawie całe lata 00 i 90 traktowali Polaków jak g---o. Nawet teraz jak ja chce coś załatwić z Niemcem tam, czy zakupy zrobić to tylko po ichniemu. Za to im nie
  • Odpowiedz