Ahh ostatnio miałem.rozterki czy będę mógł swoją przyczepe ciągnąć na haku za malutkim japończykiem ale teraz mam większe rozterki - czy w ogóle będę miał co ciągnąć za tym japończykiem. Panowie Caravanisci (to ok określenie? ) jak już wspominałem orzyczepe zakupiłem. Z defektem - ot myślałem że cyk fuch sylikonek i na spaxie się to skręci i będzie ale jednak chciałbym zrobić to bardziej po bożemu. A czytając coraz więcej sytuacja zaczyna wydawać mi się coraz bardziej dramatyczna. Otóż- jakieś sugestie na poniższe uszkodzenia? Jutro spróbuję wybebeszyc środek i sprawdzić jak to wygląda w środku. Domyślam się że troche przedniej konstrukcji będzie do wymiany. Sytuacja do opanowania? ( ͡°ʖ̯͡°) Polubiłem to pudło. #przyczepa #camping #caravaning #przyczepakempingowa #kemping #motoryzacja też trochę. #remontujzwykopem
@Szkodnik1 No i to jest w sumie sensowne i proste :D chyba że ktoś nawet z błędami ma problem przekazać myśl to już jest przerąbane.. xD Znaczy No nie do końca jak z bicza bo narazie tylko konstrukcja wpadła. Zaciek pod oknem okazał się zaciekiem po samą podłogę którą też musiałem wycinać- Ale na szczęście tylko wierzchnia warstwa, pod sklejką konstrukcja podłogi jest jak nowa. Tyle że chyba środek jest wydeptany
@Szkodnik1 Jeśli Cie to jeszcze interere co się tu dzieje to zamykam.sciany już sklejką :D wstępnie tam gdzie robiłem jest uszczelnione zostały mi te dłuższe listwy. Stwierdziłem.ze nie będę zbyt bardzo ingerował i uszcelnie tylko podejrzane miejsca. Pomijam fakt że cała przyczepa jest podejrzana xD problem mam z zapakowaniem klina bo przyznam że za poradą z grupki fb kupiłem od przyczepy niewiadów a do mojej był Fabrycznie bardziej płaski. No i
@starebaby-i-wino Jestem, jestem i kibicuję. Też się przygotowuję do projektu. Muszę zmienić w jednej sypialni wykładzinę na laminat. Więc trochę zajęty. Ściana wyszła profesjonalnie!!!! "problem mam z zapakowaniem klina" mówisz o kline ozdobnym? Spróbuj podgrzać suszarką
@Szkodnik1 laminat taki jak na meblach taki sztywny? A dziękować dziękować. Szkoda ze nie mam jak przywieźć sklejki w całości to może by się udało w jednym kawałku beż takich małych docinek. Ale te wstawki staram się jakoś za meblami ukrywać więc może jakoś się to straci. Tak tak ozdobny. Właśnie muszę spróbować bo robiłem próbę jak było dość zimno, plus może psikne jakimś wd40
@Szkodnik1 o No to u nas to panele poprostu, teraz nie pamiętam jakie. Kurde. Vardzo się nie nadają do przyczepy? Bo taki miałem właśnie plan na nie ( ͡º͜ʖ͡º) Panele vinylowe są też fajne ale już dużo droższe niż te wyżej. Spóźnione dziękuję! Mokrego dyngusa! ( ͡º͜ʖ͡º)
@Szkodnik1 Kurde, u mnie takiej nie było. Goła sklejka na styrodurze. Chyba można to pominąć? Bo jednak nie chciałbym całej podłogi targać żeby to zakładać jak jeszcze wspominałem dlugoterminowa przyszłość moja z tą przyczepą jest nie do końca pewna ( ͡º͜ʖ͡º)
Jeszcze dół muszę dorobić tam gdzie jest przyłożona sklejka w jednym kawałku bo coś się rozmija z wcześniejszymi wymiarami. Pewnie czeka mnie przeróbka mebli
@starebaby-i-wino Laminat zamówiony, ze znalezieniem właściwiego koloru była droga krzyżowa. Parę dni, siedem sklepów i też traciłem motywację. Instalacja ma zająć jeden dzień, pewnie wyjdzie trzy XD. Zrób sobie fajrant. W zeszłe wakacje robiłem remont łazienki, bo wanna od początku była za słabo przykręcona do szkieletu i do okola wanny wymieniłem 25letnie płytki, na trzt panele z włókien szklanych. Myślałem że wszystko ogarnę w parę dni, wyszło trzy tygodnie XD. Najwięcej
@Szkodnik1 o kurde. To też w przyczepie? :O prysznice i inne cuda widziałem, ale wanna to już jest kosmos xD Biję się z myślami czy zrobić reset teraz czy jeszcze pomęczyć się 3 tygodnie do Maja bo wtedy planuje jakiś urlop i zrobić 2w1 ( ͡°ʖ̯͡°)
@starebaby-i-wino Nie, w mieszkaniu XD. Takie wanny czasami widziałem w dużych autobusach kempingowych. W przyczepach też są bardzo często ale małe, żeby dziecko wykąpać albo nogi wymoczyć. W Google daj hasło rv tub i zmień na wyświetlacz zdjęć to je zobaczysz.
Nic na siłę. Zrób sobie reset aż wróci ochota i natchnienie do dalszej walki. To jest hobby dla przyjemności, a nie obóz pracy XD.
@Szkodnik1 DO 6 PIĘTRA?!?!(ꖘ‸ꖘ) To mnie zmyliło że przykręcane do konstrukcji więc byłem pewny że coś kampingowego xD Kurdeee Ameeyka to jest moje marzenie podróżnicze, i tylko mnie w tym utwierdzasz :D
No podchodzę do tego w inny sposób- najpierw się muszę umęczyć żeby przyjemność była na jakimś wyjeździe xD alw przyznam że wczoraj ledwo grzebłem, dziś odpuściłem i pomajsterkowałem inne rzeczy i już mam na jutro
@starebaby-i-wino XD a mnie zajęło trochę czasu żeby skumać przecież u was się tak bloków nie buduje. Najzabawniejsze jest to, że technologia szkieletowa przywędrowała do Ameryki z Europy, gównie wschodniej. U mnie na wsi pod Częstochową jest pełno takich domów szkieletowych wybudowanych jeszcze przed drugą wojną światową. Tutaj to tylko ustandaryzowano i polepszono. W trzy miesiące stawia się dom jednorodzinny, razem z wykończeniem wnętrza. Jak skończysz to zabaczysz jaką będziesz miał
@Szkodnik1 No owszem, dalej się tak buduje w Polsce, od kilku lat zyskało to na popularności bo początkowo było sporo tańsze. Teraz Cenowo jest bardzo porównywalne do domów murowanych z tą przewagą że jak mówisz- 3 miesiące i dom stoi. Ale na skalę 6 pięter to jeszcze nie widziałem. XD
Srodek mam zamknięty, łączenia poszpachlowane. Wychodzi na to że mógłbym zaczynać wykańczać! :D Problem w tym że wczoraj odkryłem jeszcze zgnity
@Szkodnik1 nie no, trochę przyjemniejsza część tego remontu więc idę za ciosem. Dołem gdzie przychodzą siedzenia ze skrytkami nie tapetuje bo tam.planuje wyłożyć to obiciówką
Panowie Caravanisci (to ok określenie? ) jak już wspominałem orzyczepe zakupiłem. Z defektem - ot myślałem że cyk fuch sylikonek i na spaxie się to skręci i będzie ale jednak chciałbym zrobić to bardziej po bożemu. A czytając coraz więcej sytuacja zaczyna wydawać mi się coraz bardziej dramatyczna.
Otóż- jakieś sugestie na poniższe uszkodzenia?
Jutro spróbuję wybebeszyc środek i sprawdzić jak to wygląda w środku. Domyślam się że troche przedniej konstrukcji będzie do wymiany. Sytuacja do opanowania? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Polubiłem to pudło.
#przyczepa #camping #caravaning #przyczepakempingowa #kemping #motoryzacja też trochę. #remontujzwykopem
Znaczy No nie do końca jak z bicza bo narazie tylko konstrukcja wpadła. Zaciek pod oknem okazał się zaciekiem po samą podłogę którą też musiałem wycinać- Ale na szczęście tylko wierzchnia warstwa, pod sklejką konstrukcja podłogi jest jak nowa. Tyle że chyba środek jest wydeptany
Stwierdziłem.ze nie będę zbyt bardzo ingerował i uszcelnie tylko podejrzane miejsca. Pomijam fakt że cała przyczepa jest podejrzana xD problem mam z zapakowaniem klina bo przyznam że za poradą z grupki fb kupiłem od przyczepy niewiadów a do mojej był Fabrycznie bardziej płaski. No i
Ściana wyszła profesjonalnie!!!!
"problem mam z zapakowaniem klina" mówisz o kline ozdobnym? Spróbuj podgrzać suszarką
A dziękować dziękować. Szkoda ze nie mam jak przywieźć sklejki w całości to może by się udało w jednym kawałku beż takich małych docinek. Ale te wstawki staram się jakoś za meblami ukrywać więc może jakoś się to straci.
Tak tak ozdobny. Właśnie muszę spróbować bo robiłem próbę jak było dość zimno, plus może psikne jakimś wd40
To zobaczysz jak się ją instaluje.
Wesołych Świąt Wielkanocnych
Panele vinylowe są też fajne ale już dużo droższe niż te wyżej.
Spóźnione dziękuję! Mokrego dyngusa! ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jeśli będziesz szukał izolacji/wygłuszenia to patrz za taką z aluminium, bo ma świetne właściwości termoizolacyjne.
https://homeidol.com/products/bulk-deal-floor-soundproof-underlay-3mm-eva-underlay-high-density-foam-iic-74-stc-73-0-14-sf-100sf-roll-140-10roll?campaign=foxsell&utm_source=cps_box_pro
Jeszcze dół muszę dorobić tam gdzie jest przyłożona sklejka w jednym kawałku bo coś się rozmija z wcześniejszymi wymiarami. Pewnie czeka mnie przeróbka mebli
Ja szczerze mówiąc tracę już mottwacje. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zrób sobie fajrant. W zeszłe wakacje robiłem remont łazienki, bo wanna od początku była za słabo przykręcona do szkieletu i do okola wanny wymieniłem 25letnie płytki, na trzt panele z włókien szklanych. Myślałem że wszystko ogarnę w parę dni, wyszło trzy tygodnie XD. Najwięcej
Biję się z myślami czy zrobić reset teraz czy jeszcze pomęczyć się 3 tygodnie do Maja bo wtedy planuje jakiś urlop i zrobić 2w1 ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nic na siłę. Zrób sobie reset aż wróci ochota i natchnienie do dalszej walki. To jest hobby dla przyjemności, a nie obóz pracy XD.
To mnie zmyliło że przykręcane do konstrukcji więc byłem pewny że coś kampingowego xD
Kurdeee Ameeyka to jest moje marzenie podróżnicze, i tylko mnie w tym utwierdzasz :D
No podchodzę do tego w inny sposób- najpierw się muszę umęczyć żeby przyjemność była na jakimś wyjeździe xD alw przyznam że wczoraj ledwo grzebłem, dziś odpuściłem i pomajsterkowałem inne rzeczy i już mam na jutro
Najzabawniejsze jest to, że technologia szkieletowa przywędrowała do Ameryki z Europy, gównie wschodniej. U mnie na wsi pod Częstochową jest pełno takich domów szkieletowych wybudowanych jeszcze przed drugą wojną światową. Tutaj to tylko ustandaryzowano i polepszono. W trzy miesiące stawia się dom jednorodzinny, razem z wykończeniem wnętrza.
Jak skończysz to zabaczysz jaką będziesz miał
Srodek mam zamknięty, łączenia poszpachlowane. Wychodzi na to że mógłbym zaczynać wykańczać! :D
Problem w tym że wczoraj odkryłem jeszcze zgnity
Dołem gdzie przychodzą siedzenia ze skrytkami nie tapetuje bo tam.planuje wyłożyć to obiciówką