Wpis z mikrobloga

Jeśli chcesz dojechać z początku dużej, głównej ul.Armii Krajowej na koniec ul.Armii Krajowej to MPK Wrocław może zaproponować ci takie 30 minutowe piękne połączenie, bo nie ma ani jednego autobusu lub tramwaju, który jedzie wzdłuż tej jednej głównej uilicy xd Ani jednego.

#wroclaw #mpkwroclaw #zalesie #komunikacjamiejska
Beszczebelny - Jeśli chcesz dojechać z początku dużej, głównej ul.Armii Krajowej na k...

źródło: Screenshot 2024-02-15 at 12-13-50 Jakdojade

Pobierz
  • 26
@Ogau: No teraz to poleciałeś. Jagodno - Klecina dopóki nie będzie wschodniej obwodnicy to nie wiem jak inaczej miałoby pójść niż to co proponujesz. Jeszcze ewentualnie podjeżdżasz 110 wsiadasz w 136 i przesiadka w D/7/17 na Powstańców Śląskich.

@puexam Fajnie z Oporowa się przez lata jechało w stronę Krzemienickiej. Dopiero rok temu dodali 119 żeby ciut inaczej jechał.

Niestety tak jak piszez między osiedlami często nie ma bezpośrednich połączeń i to
jak inaczej miałoby pójść niż to co proponujesz

@Darth_Gohan: Iwiny - Wojszyce - Zwycięska - Krzyki i w przypadku Kleciny przesiadka na Zwycięskiej lub Krzykach. Taka linia powinna jeździć zamiast tej śmiesznej 310. Wydali miliony na remont Asfaltowej i przystanki na Pawiej, a mieszkańcy mają z tego wiecznie pusty autobus
@Darth_Gohan: ale 113 na Jagodno nie dojedzie. Chodzi mi o to, że brakuje sensownych linii poprzecznych. Z Iwin musisz podjechać 110 na 310, potem 310 na Parafialną, potem 112/113 i już jesteś na Krzykach. To powinna obsługiwać jedna linia, bo jak człowiek widzi, że ma 3 czy 4 przesiadki na 5-10km to ma to w dupie i jedzie autem.
@Ogau: przecież pisze wyżej że powinny być poprzeczne linie bo brakuje. Problem jest tylko w tym, że ona tak samo jak 143 to by nie miała nic wspólnego z rozkładem bo stałaby na Zwycięskiej.

No to już lepiej podjechać 110 na 136 i z Powstańców 7/17.

Zreszra ja w ogóle jestem ciekaw ile osób by podróżował taka linia :)