Aktywne Wpisy

apeee +14
Mirko pomusz :)
Dziewczyna ubiera sie bardzo stylowo (najczęściej garniturki oversized jak pic rel), a ja ze swoim smart casual wyglądam przy niej jak z pepco. Moja morda nie pomaga ;)
Szukam męskiej stylizacji, ale wszystko na co trafiam wygląda jak g… w stylu “Mariusz na dyskotece” albo “warszawiak na wakacjach”.
Podrzućcie jakieś gustowne przykłady (nie old money i cos luźniejszego niż biznesowy garnitur). Budżet z gumy. Stary chłop jakby co.
#
Dziewczyna ubiera sie bardzo stylowo (najczęściej garniturki oversized jak pic rel), a ja ze swoim smart casual wyglądam przy niej jak z pepco. Moja morda nie pomaga ;)
Szukam męskiej stylizacji, ale wszystko na co trafiam wygląda jak g… w stylu “Mariusz na dyskotece” albo “warszawiak na wakacjach”.
Podrzućcie jakieś gustowne przykłady (nie old money i cos luźniejszego niż biznesowy garnitur). Budżet z gumy. Stary chłop jakby co.
#
źródło: 698f475a76c5106459687f153f3b7a33
Pobierz
mirko_anonim +8
✨️ Jak przeszłość seksualna wpływa na związek? Ⓘ
Rok temu zaczalem spotykać się z kobietą o której wiedzialem że miała wielu partnerów seksualnych. Zresztą jej osobowość na to wskazuje, taki typ kobiety. Atrakcyjna, pewna siebie, znająca swoja wartość, zarówno fizyczną jak i umysłową. Na wykopie pewnie od razu dostałbym komentarze żebym się w to nie pakował, że będzie niestabilna emocjonalnie, że pewnie ma wszystkie wirusy intymne.
No wiec oficjalnie informuję że jesteśmy razem
Rok temu zaczalem spotykać się z kobietą o której wiedzialem że miała wielu partnerów seksualnych. Zresztą jej osobowość na to wskazuje, taki typ kobiety. Atrakcyjna, pewna siebie, znająca swoja wartość, zarówno fizyczną jak i umysłową. Na wykopie pewnie od razu dostałbym komentarze żebym się w to nie pakował, że będzie niestabilna emocjonalnie, że pewnie ma wszystkie wirusy intymne.
No wiec oficjalnie informuję że jesteśmy razem

Nie. W Polsce dobrze zarabiający płacą najniższe podatki(w relacji do innych grup)
Koleś zarabia np 40k i dostał 80k bonusa rocznego w styczniu i przekroczył.
@jozef-dzierzynski no jasne że opłaca się przejść na B2B, tylko nie możesz na liniowym w tym roku już, trzeba było przejść od stycznia na liniowym a od przyszłego roku ryczałt
https://jakipit.pl/
nie 120k miesiecznie tylko wpadł duży bonus. W tamtym roku był niższy i wpadałem w 32% w połowie roku, więc machnąłem na to ręką.
@zibizz1: to w tym roku na jakiej formie opodatkowania musiałbym być?
Masz wiele możliwości np zmiana pracy czyli założyć JDG i wystawiać faktury na inny podmiot i wtedy odrazu ryczałt można wziąć jak nie chcesz kosztów.
Czasem duże firmy mają takiego pośrednika który refakturuje właśnie w tym celu.