Wpis z mikrobloga

@pilkarskiswir: @dorszcz szary kolor nie oznacza, że coś zaczęło gnić, tylko, że opakowanie jest nieszczelne i mięso miało kontakt z powietrzem. MOŻE to oznaczać, że zaczęło się psuć - jeśli długo leży i nie zachowano ciągu chłodniczego, ale NIE MUSI. Jest bardzo duża szansa, że - choć nieapetycznie wygląda - takie mięso nadal jest dobre do zjedzenia. Chociaż tatara bym z niego nie zrobił xD
  • Odpowiedz
@dorszcz: wikopek w życiu utlenionego mięsa nie widział, straszne rzeczy że nie dodają żadnych środków które by temu zapobiegały i konsument z daleka widzi że opakowanie jest nieszczelne a więc mięso, choć nie szkodliwe, to będzie zwyczajnie nie smaczne
  • Odpowiedz
@dorszcz: ja raz mialem w lodowce dziwnie szara wolowine z konczaca sie data, ale z ciekawosci otworzylem opakowanie przed wywaleniem, i po sciagnieciu folii byla pachnaca i czerwoniutka XD
  • Odpowiedz
Chociaż tatara bym z niego nie zrobił xD

@g455 "do spożycia po obróbce cieplnej", nawet producent nie zaleca robienia tatara ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jeśli długo leży i nie zachowano ciągu chłodniczego,


@g455: W biedronce chyba nie ma mięsa które widziało ciąg chłodniczy XD. Praktycznie zawsze kontenery i wózki z mięsem rozwalone na środku sklepu czekają godzinami na wstawienie do lodówek.
  • Odpowiedz