Aktywne Wpisy
G06DbT +23
I zaraz trzeba do kołchozu, przebrać się w ciuchy robocze ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Chciałbym choć przez jakiś czas mojej "kariery" zawodowej popracować w biurze, gdzie nie trzeba się przebierać, gdzie nie trzeba nosić kasku i okularów ochronnych. Gdzie z każdym da się normalnie porozmawiać, a nie krzyczeć, bo masz zatyczki w uszach, i wszędzie hałas.
Ale nie dla robola to, bo za głupi jestem, żeby ktokolwiek zatrudnił (lub awansował) na takie stanowisko (
Chciałbym choć przez jakiś czas mojej "kariery" zawodowej popracować w biurze, gdzie nie trzeba się przebierać, gdzie nie trzeba nosić kasku i okularów ochronnych. Gdzie z każdym da się normalnie porozmawiać, a nie krzyczeć, bo masz zatyczki w uszach, i wszędzie hałas.
Ale nie dla robola to, bo za głupi jestem, żeby ktokolwiek zatrudnił (lub awansował) na takie stanowisko (
qqaa +3
Którą witaminę d i c polecacie jakość/ cena?
Z kfd się jeszcze kupuje? Czy są jakieś nowe firny
#silownia #zdrowie #mikrokoksy #suplementy
Z kfd się jeszcze kupuje? Czy są jakieś nowe firny
#silownia #zdrowie #mikrokoksy #suplementy
Wiem, że biuro ma wylacznosc na ta dzialeczke jeszcze przez 5 miesiecy.
Zastanawiam się nad strategią negocjacji ich haraczu. W glowie mam dwie opcje:
1. Negocjacja marży przy podpisywaniu umowy z posrednikiem (na wejsciu do biura) - ta opcja może sprawic, że posrednik mniej chetnie bedize negocjował cenę ze sprzedajacym/ mniej bedzie mu zalezalo na sprzedaży, bo przecież chce mu urwać zarobek
2. Podpisanie ich wstepnej marży na początku, dogadanie szczegółów zakupu etc, i negocjacja marży biura gdy już wszystko jest dogadane - postawienie pośrednika pod murem. Gdy sprzedajacy bedize juz ze mna ugadany, ustalimy cene końcową, a posrednik wykona coś tam swojej pracy, ja wyskocze z informacja, ze chce negocjować wysokosc jego marży, albo transakcje nie dojdzie do skutku.
A Wy jaka strategie obraliscie? :)
#posrednicy #dzialka #nieruchomosci #budowadomu
Która strategia najlepsza?
@charlie1919: xxxxxxxxDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
frajerowanie = kupowanie działki bez negocjacji
Jakoś na zachodzie ludzie potrafią współpracować z pośrednikami, tylko w Polsce geny cebuli nie pozwalają zdzierżyć, że ktoś może dobrze zarobić nie pracując w fabryce smrodu 12h na dobę. pozdr
Prowizja od obu stron też może się należy bo w końcu interes obu stron reprezentujesz ?(choćby były absolutnie sprzeczne).
@charlie1919: bo zycie na zachodzie wyglada tak, ze w USA czy niemczech masz 50km najmniej wycieczki samochodem do ogladania nieruchomosci i analogicznie wlasciciel nie bedzie jezdzil jak debil cialge pokazywac.
A w polsce tak zycie nie wyglada i zaden pacholek nie jest potrzebny do handlu
@talibek: slowo klucz GOTOWKA
Tak tak, wiem, ze wylacznosc zgodnie z prawem nie zabrania wlascicielowi sprzedac dzialki bezposrednio, ale ludzie się boją tych kar, ktore podpisali na umowie z biurem nieruchomosci :)