Aktywne Wpisy

ojciec zmarł nad ranem. jak wychodziłem rano do pracy, mama mnie zawołała i mówi, że nie reaguje. zaczęliśmy próby reanimacji, ale już było po ptakach. przyjechała karetka, zostawili wydruk z ekg z prostą kreską i tyle mi po ojcu zostało. 3 tygodnie był w umieralni (tj. w szpitalu wojewódzkim), przyjechał do domu i umarł tej samej nocy. już myśleliśmy, że mu się unormuje to serce, założą mu rozrusznik i se będzie biedował

Moseva +298
Ostatnia cyfra po zaplusowaniu wskaże kturom mosevom halloweenowom jesteś
#kturommosewom #moseva #moseball
#kturommosewom #moseva #moseball
źródło: IMG_7433
Pobierz

#programowanie #kubernetes #k8s #dockerswarm
Chciałbym zacząc bawić się trochę kubernetesem. Obecnie to moich apek korzystam z kontenerów dockera orkiestrowanych poprzez docker-compose. Stawiam backend, bazę i serwisy w dockerze.Frontend łączy się z backendem w dockerze i na ogół to wystarcza. W jaki sposób mógłbym zaimplementować k8s w swoim setupie ? Jaki jest realny zysk, który mógbłym na tym uzyskać w prywatnej apce ?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: jak masz za dużo ramu to ten problem zostanie rozwiazany
Oprócz walorów edukacyjnych praktycznie żaden. K8S stosuje się w systemach, które wymagają dynamicznego autoskalowania pod wpływem obciążenia. Jak masz w miarę statyczne rozwiązanie to i zysk z K8Sa mizerny.
dopiero jak apka rozrośnie się do 10 000 userow to moze
w k8s dorzucisz sobie service mesh'a i np dołożysz szyfrowanie komunikacji miedzy kontenerami ;)
czyste hobby, ale za to łatwo odpalisz apke potem np w google czy azure ;)
@mirko_anonim: od kiedy docker compose służy do orchestracji? xD