Aktywne Wpisy

Pixario +139
Mam przewlekłą chorobę neurologiczną od około 2 lat, napisałem objawy w Groka i wypluł mi że to choroba kręgosłupa w odcinku szyjnym przy kolejnej wizycie zwróciłem na to uwagę lekarzowi ten obśmiał ale nalegałem i skierowanie na MRI dostałem, prześwietleniu okazało się ze mam tą chorobę kurtyna. I tak przez 2 lata byłem leczony tylko objawowo nikt nie szukał przyczyny do tego pragnę dodać że miałem przez to jedna małą operację chirurgiczną

aspartamowy +110
źródło: Screenshot_20250618-192303
Pobierz

lepiej na uop, bo na b2b zwalniaja wszystkich
@cppguy: lubisz płacić wysokie podatki?
@Volantie: zależy jak opiszesz. Jak urlop to stwarza, jak przerwa w świadczeniu usług opartych o zryczałtowaną zapłatę to nie stwarza.
Natomiast jak pracowałeś przez ostatnie 5 lat na liniowce to ipbox się opłaca bo możesz zrobić korektę za ten okres.
Ta różnice w podatku będąc na ryczałcie możesz sobie wpłacić na lokatę
Ja nie twierdzę że to nie opłaca się finansowo jednak moim zdanie to jest nie warte zachodu
Oczywiście dodatkowy benefit IP BOX (a raczej liniówki) jest taki że odliczasz sobie koszty od PIT-u
Tekst o upadającym ZUSie słyszę od 20 lat. Np. jak wprowadzano OFE, to ludki rzucili się na OFE, bo przecież ZUS upadnie itp, a potem jednak okazało się że jakby zostali w ZUS to mieliby znacznie więcej środków odłożonych i w efekcie wyższą emeryturę, bo OFE ich