Wpis z mikrobloga

@Grash-Varrag-Arushat: Łosoś, wszelkiego rodzaju ryby, oczywiste to kiełbasa i karkówka, można zapiekać kebsa w tortilli (przydatna opcja, wtedy robisz jak w prawdziwym kebsie), burgery j/w, steki no i kanapki na ciepło typu panini/tosty xD
  • Odpowiedz
@Grash-Varrag-Arushat: Tak, tosty ładnie się zrobią. Możesz lekko dociążyć górę grilla garnkiem z wodą, o ile to zapiekany grill.
Polecam też kurczaka yakitori, bardzo smaczne danie które uczy nie przesuszenia mięsa.
Możesz też poszukać inspiracji na https://www.youtube.com/@HenrysHowTos/videos - jest tam sporo różnego rodzaju kebabów i koft ze składników nabijanych na patyki.
Warto poznać ich sposób doprawiania mięsa, bo to zupełnie co innego niż mięso posypane "grillową" z Kamisa.

Warto zrobić też
  • Odpowiedz