Aktywne Wpisy
Instalacja artystyczna w Leroy Merlin Al. Jerozolimskie - Psy srają w sklepie.
źródło: IMG_LM1543
Pobierz
simpiara +41
Dla miłośników zwierzaków (albo i nie)
Mam dziś dla Was 4 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).
Mam dziś dla Was 4 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).

https://twitter.com/Karol89555521/status/1751233311186256107
#mcdonalds #jedzenie #zdrowie #rolnictwo #frytki #ciekawostki #glifosat
źródło: msedge_tBKIy046iM
PobierzP---------e aż się słabo robi.
Po pierwsze - łęty ziemniaków wczesnych (bo zwykłe i późne mają uschnięte) usuwa się mechanicznie. Są do tego specjalne maszyny nazywane łęciarkami (pic. rel.)
Po drugie - łęty nie "grube" bo ziemniaki są przenawożone. Podstawą uprawy ziemniaka jest zbilansowane nawożenie bo jeśli np ziemniaka się przeazotuje to miąższ w środku będzie pustą komorą z papkowatą zawartością niezdatną do spożycia (łatwo to poznać bez przekrojenia bo jak się
źródło: csm_168459-10608717_02db1888fe
Pobierz@wojtoon: Warto też dodać, że przeazotowane ziemniaki szybciej się psują i mają gorzkawy posmak.
Uwielbiam wykop. Ja tam np. się nie znam na programowaniu, czy obróbce
@misiek432: Tak, są to skrajne przypadki, żeby nie utracić plonu, na który się pracowało przez kilka miesięcy i nie robią nic niezgodnego z prawem, bo glifosat jest dopuszczony do desykacji. Natomiast jeśli nie jest to konieczne, to nikt nie wyjeżdża w pole i nie dokłada kilku następnych stówek do hektara, żeby sobie robić dodatkowe koszty. Szczególnie
@Przegrywzyciowy0: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD