Aktywne Wpisy
iquiet +111
We wrześniu poproszono mnie, żebym przyszedł dodatkowo jeden dzień za +100% płatne (dniówka x2). Zgodziłem się bo spoko kasa za jeden dzień wychodzi.
Przed chwilą wydrukowałem pasek płacowy za wrzesień i to co zarobiłem za ten dodatkowy dzień to kierownik potrącił mi większą połowę tej dniówki x2 w premii i wyszło, że za ten dodatkowy dzień zarobiłem może z 70-100zł brutto a nie dniówkę x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa z kierownikiem nic nie da bo były już podobne sytuacje u innych i zawsze tłumaczy się:
Przed chwilą wydrukowałem pasek płacowy za wrzesień i to co zarobiłem za ten dodatkowy dzień to kierownik potrącił mi większą połowę tej dniówki x2 w premii i wyszło, że za ten dodatkowy dzień zarobiłem może z 70-100zł brutto a nie dniówkę x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa z kierownikiem nic nie da bo były już podobne sytuacje u innych i zawsze tłumaczy się:
to jest premia uznaniowa a ja uznałem, że na tyle zasłużyłeś
magdalena-gaska +234
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Z powodu dwubiegunowości moje aktualne życie jest jednym wielkim bałaganem. W zasadzie znajduję się od kilku lat w miejscu, bo choroba niweczy moje wszelkie plany i ambicje zmiany życia.
Wstyd to przyznać, ale z mirka pozbawionego strachu przed wyzwaniami, mirka, który stawiał czoła wszelkim problemom stałem się znowu cieniem człowieka...
W moim życiu odkąd przestałem mirkować wydarzyło się tak wiele złych (i kilka dobrych) rzeczy, że nie starczy mi czasu aby kiedykolwiek to tutaj opisać.
Dzisiaj rozpocząłem trzymiesięczną terapię dedykowaną ludziom z bipolarem. Z jednej strony jestem pełen optymizmu, bo pod okiem specjalistów nareszcie bede sie uczyl zyc z tą chorobą. Z drugiej jednak strony zadaję sobie pytanie: a co, jesli i to nie pomoże? Przecież nie zostalo juz nic innego...
Staram się być dobrej myśli, ale będzie co będzie.
Przede mną pierwsza noc na oddziale.
Szescioosobowa sala, a chłop śpiący łóżko obok podobno strasznie chrapie...
#przegryw #depresja #mirekwogniuwyzwan #zalesie
https://wykop.pl/ludzie/SwingsMood
Z tego co wiem to praktykuje medytację, która potrafi bardzo sprawnie leczyć wiele różnych przypadłości i schorzeń natury mentalnej. Może akurat ta mu pomogła. Sam wyszedłem dzięki niej z wieloletniej depresji i
@mirekonfire Powodzenia w walce z tym gównem, nie odstawiaj leków. Jeśli chciałbyś pogadać z kimś, kto też przez to przechodzi, na reddicie jest duża społeczność: https://www.reddit.com/r/bipolar/