Wpis z mikrobloga

Czego nie znosicie w rodzinnych zjazdach/przyjęciach?
Bo ja nachalnego namawiania do np zjedzenia czegos. Uj że masz np cukrzyce, alergie,diete.
I te słowa
Robisz mi przykrosc
Robie to dla ciebie.
Dla mnie to juz jest wymuszanie i no terror emocjonalny!
A wy czego nie znosicie??
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Uj że masz np cukrzyce

@Naruko: No to wtedy pokazujesz pompe czy tam inny sensor - bierzesz ciacho i mowisz "o skoro dla mnie to fajnie ze chcesz mnie zabic - zjem zeby nie urazic"

Az chce zobaczyc mine :)
  • Odpowiedz
@Naruko: mam podobnie, nie jem ryb, bo wymiotuje po nich i na każdej wigilii słyszę: no może zjesz rybke, hehe? I tak kuwa do zaebania. Całe życie hehe, no zjedz, hehe, no, dawaj. Kuwa, spiedalajcie
  • Odpowiedz
@Naruko dokładnie tego samego, wymuszania czegoś, manipulacji typu właśnie "robię to dla ciebie", niekomfortowych pytań, bycia ciocią dobra rada (wszystko wie lepiej, na wszystko radzi bez proszenia o radę)
  • Odpowiedz
@Naruko Okropnie to #!$%@? zwłaszcza u starszych ludzi, jeszcze gorzej jak naprawdę nie chcesz jeść a i tak Ci nałożą na talerz, potem się wychodzi na najgorszego że się nie zjadło XD
  • Odpowiedz
  • 0
Jestem w ciąży i moja mama zrobiła ostatnio tiramisu na surowych jajkach i się obraziła, że nie zjadłam xD powiedziała, że następnym razem dorzuci alkoholu to wybije bakterie z jajek xD
  • Odpowiedz