Aktywne Wpisy
koronawirus +905
Powiedzcie mi, co się stało, że Wykop stał się aż tak bardzo odklejoną i toksyczną społecznościa, która nienawidzi dosłownie każdego? Kiedyś był żarty, że wstyd przeglądać w miejscu publicznym wykop, bo b--ń boże ktoś zauważy. Teraz to nie są żarty, bo tak jest naprawdę. Zaglądam na ten portal od ponad 13 lat i teraz naprawdę zrobił się z tego ściek. Zalało moje miasto, w p---u szkód, ludzie się jednoczyli i ustawiali wory,
jakubixxx +43
#powodz nawet piłkarze zarabiający ciężkie pieniądze się pofatygowali w porównaniu do ukrainców
Bo ostatnio jak składałem o odbiór to musiałem złożyć dokumenty z energetyki i wodociągów.
Bo od kilku lat mam bardzo małe zużycie prądu w domu i rozkminiam nad niepodłączoną do sieci instalacją z bankiem energii, ale przecież uniezależnienie się od dostawców mediów jest moim zdaniem na tę chwilę niemożliwe do wykonania głównie prawnie...
#dom #budowa #prawobudowlane #nieruchomosci
Natomiast jeżeli w mpzp jest zapisane, że pobór mediów z istniejącej infrastruktury to tak masz zrobić i kropka.
@kryminalnykwadrans Kocioł na pellet jeszcze zły nie jest, ale do niego też potrzebujesz bezpośredniego przyłącza wody żeby coś płynęło w rurkach. Jeśli masz studnie na działce i mpzp nie zabroni to ok. Aczkolwiek nie polecam pelletu, sam mam w starym domu od 6 lat i czekam tylko na koniec
@Sabarolus No i co z tego, ze żyję w społeczeństwie? Co
Przy silnych mrozach schodzi więcej, ale silnych mrozów w roku mam może 14 dni. Siostra