Aktywne Wpisy
Bocianek2750 +18
Co jest atrakcyjnego w pracy w IT oprócz wypłaty seniora? Aktualnie według mnie nic:
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
Mirki mam pytanie :
Czy robił już ktoś z was filet z p----i kaczki metodą #sousvide ?
Chcę zrobić tak :
1.Skórę na p----i ponacinam w gęstą kratkę ,a następnie natrę to solą,
od strony mięsa będzie sól, pieprz i jakieś zioło ,prawdopodobnie tymianek.
2.Całość do worka i w próżnię i na 2 godziny w temp. 57st.C
3.Po tym czasie wyciągam kaczkę z worka, osuszam i kładę skórą do dołu na patelni - tutaj nie wiem czy od zimnej tak jak przy klasycznym przyrządzaniu ,czy może na gorącą z odrobiną oleju.
4.Po 4-5 minutach ( zależeć to będzie od koloru skóry) obracam na mięcho i podsmażam max. 2 minuty.
Tak będzie ok, czy coś może zmienić ?
Sous Vide Duck Breast
@bigasslover: No właśnie tych przepisów już kilka widziałem , zarys całej akcji już mam w głowie.
Najbardziej właśnie boję się tego ,że przy robieniu skórki zabiję to mięso drugi raz.
Chyba zrobię wg. twojego pomysły
chciałem aby ktoś podzielił się własnym dośwadczeniem.
Trochę za krótko podpiekałem skórę na patelni i nie była tak chrupiąca jak w przypadku klasycznego podania.
Ale łatwo to skorygować i przy następnym razie trochę dłużej potrzymam kaczkę na patelni.
No i zgodnie z Twoją radą wrzuciłem to na mocno rozgrzaną patelnię.