Aktywne Wpisy
mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. #!$%@? mnie to już, bo nie jestem na
Rozejść się?
- Tak 59.7% (684)
- Nie 7.9% (90)
- Zrobić bachora 18.7% (214)
- Zrobić bachora później i przetrwać gadanie 13.8% (158)
Teuvo +437
#wykop przywróćcie plusujących na wierzch na wersji webowej tak jak było wcześniej, biauek kogoś ty zatrudnił, cholerne gamonie to się w głowie nie mieści co wy robicie z tym portalem (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Mirki mam pytanie :
Czy robił już ktoś z was filet z piersi kaczki metodą #sousvide ?
Chcę zrobić tak :
1.Skórę na piersi ponacinam w gęstą kratkę ,a następnie natrę to solą,
od strony mięsa będzie sól, pieprz i jakieś zioło ,prawdopodobnie tymianek.
2.Całość do worka i w próżnię i na 2 godziny w temp. 57st.C
3.Po tym czasie wyciągam kaczkę z worka, osuszam i kładę skórą do dołu na patelni - tutaj nie wiem czy od zimnej tak jak przy klasycznym przyrządzaniu ,czy może na gorącą z odrobiną oleju.
4.Po 4-5 minutach ( zależeć to będzie od koloru skóry) obracam na mięcho i podsmażam max. 2 minuty.
Tak będzie ok, czy coś może zmienić ?
Sous Vide Duck Breast
@bigasslover: No właśnie tych przepisów już kilka widziałem , zarys całej akcji już mam w głowie.
Najbardziej właśnie boję się tego ,że przy robieniu skórki zabiję to mięso drugi raz.
Chyba zrobię wg. twojego pomysły tj.
Dzięki!
chciałem aby ktoś podzielił się własnym dośwadczeniem.
Trochę za krótko podpiekałem skórę na patelni i nie była tak chrupiąca jak w przypadku klasycznego podania.
Ale łatwo to skorygować i przy następnym razie trochę dłużej potrzymam kaczkę na patelni.
No i zgodnie z Twoją radą wrzuciłem to na mocno rozgrzaną patelnię.