Aktywne Wpisy
Eliade +2
lossless 0
Mirki mam taki mały problem ale bardziej natury czysto ludzkiej. Otóż dostałem kilka dni temu nowy PR do swojego projektu open source, ale raczej będę zmuszony go odrzucić no bo tak:
- nie działa
- kod jest c-----o napisany
- w ogóle się nie wpisuje w obowiązujące konwencje (tu akurat trochę moja wina, mogłem lepiej napisać dokumentację)
- zaproponowane featury i tak będą bezużyteczne w nowym releasie
No
- nie działa
- kod jest c-----o napisany
- w ogóle się nie wpisuje w obowiązujące konwencje (tu akurat trochę moja wina, mogłem lepiej napisać dokumentację)
- zaproponowane featury i tak będą bezużyteczne w nowym releasie
No
Tego dnia, 41 n.e. – spiskowcy zamordowali cesarza rzymskiego Kaligulę, jego żonę Cezonię i córkę Julię Druzyllę. Na czele spisku miał stanąć m.in. Kasjusz Cherea, który cieszył się opinią wybitnego żołnierza legionów rzymskich i pełnił funkcję trybuna gwardii pretoriańskiej. Do jego obowiązków należała przede wszystkim poranna wizyta u cesarza, który przekazywał mu hasło dnia. W związku z tym, że miał wysoki głos, stał się obiektem szyderstw Kaliguli. Cesarz nie tylko nazywał go dziewczynką, ale wymyślał coraz to bardziej nieprzyzwoite hasła. Całe otoczenie wiedziało, że systematycznie obraża dowódcę i celowo go poniża. Do Cherei przyłączył się inny trybun gwardii pretoriańskiej, Korneliusz Sabinus. On również miał ku temu poważne powody, był bowiem często obiektem perwersyjnych i obraźliwych kpin cesarza.
https://imperiumromanum.pl/tego-dnia-w-rzymie/#24-1
#imperiumromanum #ciekawostki #antycznyrzym #tegodniawrzymie #wydarzenia #gruparatowaniapoziomu #historia #tegodnia #tegodniawrzymie #ancientrome #rzym #venividivici #liganauki