Aktywne Wpisy
OVHcloud +72
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
mickpl +375
Stano pedzioł w Kanale Zero, że nie ma pojęcia jak zrobić materiał o lobbingu co do dopłacania deweloperom, dłuższy niż 15 minut, żeby był interesujący i żeby było w ogóle o czym gadać.
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
@Korandosama: Grecy to nawet przejęci przez Rzym, uczynili go greckim
Rzym natomiast, przez 2000 lat się trzymał jakoś, a jego spuścizna dała podwaliny pod całą europejską cywilizacje.
753 p. n. e. - 476 n. e. to jednak trochę mniej niż 2000 lat
wliczanie cesarstwa wschodmiorzymskiego to jednak pewne nadużycie, jednak kulturowo i językowo było to inne państwo, będące kontynuacją bardziej formalnie niż de facto
Jeno można się pokusić o stwierdzenie że ta ciągłoś została przerwana w 1204, ale i tak, wychodzi wtedy z 1900 lat prawie
Komentarz usunięty przez autora
@MintFork A kim byli ci Macedończycy, skoro nie ludem greckim?
@Diamond-kun Formalnie Rzymianie, w praktyce Bizancjum silnie opierało się na greckiej kulturze. Trudno w ogóle to rozdzielać, bo w samej Italii zanim Rzym zdobył półwysep były silne greckie państwa. Rzym od swojego zarania czerpał z greckiej kultury.
@Diamond-kun Ale co dokładnie i kiedy było problemem?
(a Rzym nie został założony przez Greków lub prawie Greków, ale od początku istnienia był pod silnym wpływem greckim)
każdy wtedy uważał że to cesarstwo rzymskie:
-mieszkańcy uważali się za rzymian
-cesarze uważali się za rzymskich cesarzy
-na konstynantopol mówiło się 2