@NapoleonV: zawsze przy takich grafikach (zwłaszcza takich jak tu, że wygląda jak po prostu ładny, prawdziwy krajobraz) zastanawiam się kto i jak wpada na takie pomysły i jak długo się takie coś tworzy, żeby to wyglądało faktycznie dobrze i z otwartymi i przymkniętymi oczami. Ludzki umysł jest niesamowity!
Specem nie jestem ale w praktyce to chwila roboty dla osoby która pracuje często z retuszem itp, kiedyś sam się bawiłem w podobne rzeczy w sensie jakiejś normalnej a nie głupkowatej grafiki, zakładam że to 30 sekund do jednej minuty"nad tak głupkowatym i banalnym projekem" to praktycznie kilka kliknięć oraz pracy nad "maskami" pomijając czas przygotowania sobie dwóch oryginalnych różnych fotek czy obrazów.
Co najśmieszniejsze, jak na ironię: nazwa języka programowania Python powstała od tego filmu Monty Pythona. Właśnie głównie w tym języku programowania pisze się AI. W Monty Python była scena o kawale, który mógł spowodować zagładę ludzkości, a Python może spowodować zagładę ludzkości przez AI.
@m_bielawski, @darmat91, @Drake1, @mk321: ehh, jeśli AI to już mam mniejszy podziw dla tych grafik, chociaż oczywiście można się zachwycać poziomem i "zdolnościami" sztucznej inteligencji, ale to już inny rodzaj podziwu( ͡~ ͜ʖ͡°)
Mam pytanie, znam się na komputerach ale na motoryzacji w ogóle, co daje w samochodach osobowych silnik większy niż ~1.5 na publicznych drogach, nie tak orientacyjnie albo w jednej sytuacji na milion tylko tak zauważalnie przydatnego #samochody #motoryzacja
źródło: FB_IMG_1705920284246
Pobierz@Karl_Tofel: nazistowskie
@Krolowa_Nauk: to AI generuje
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSpecem nie jestem ale w praktyce to chwila roboty dla osoby która pracuje często z retuszem itp, kiedyś sam się bawiłem w podobne rzeczy w sensie jakiejś normalnej a nie głupkowatej grafiki, zakładam że to 30 sekund do jednej minuty"nad tak głupkowatym i banalnym projekem" to praktycznie kilka kliknięć oraz pracy nad "maskami" pomijając czas przygotowania sobie dwóch oryginalnych różnych fotek czy obrazów.
Nawet dla laika który ma bazowe pojęcie o
Ta scena z Monty Pythona o której wspomniałem.
Tylko z AI może nie być happy endu.
Co najśmieszniejsze, jak na ironię: nazwa języka programowania Python powstała od tego filmu Monty Pythona. Właśnie głównie w tym języku programowania pisze się AI. W Monty Python była scena o kawale, który mógł spowodować zagładę ludzkości, a Python może spowodować zagładę ludzkości przez AI.