Wpis z mikrobloga

#eu4 Też tak mieliście, że wymusiliście na Rosji unie Grając PLC a ci 3 tygodnie po przegranej wojnie zerwali Unię bez żadnej wojny i nic nie mogliście z tym zrobić bo macie truca aż do lat 30tych? Data początkowa jakby co to 1618. To jakiś bug czy nowa cecha gry. Ostatni raz grałem w 2020. Jedyne co podejrzewam to ich liberty desire na 80%.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Bo jak władca umiera i ma się negatywne relacje z danym krajem to pu się zrywa

@Fevx: No w sumie to Zygmunt spadł z rowerka gdzieś koło tego, ale nie pamiętam czy przed czy po, bo nie zwracałem uwagi. Władek miał silnego claima na dziedziczenie, więc myślałem, że to się liczy i nie będzie problemu. Z tego co pamiętam kiedyś tak nie było. Ciekawe czy przy kolejnej wojnie będę mógł
  • Odpowiedz
@Lysandros limitu unii nie ma, dip relations po prostu. Jak masz liberty desire +50% to po śmierci władcy tracisz unię. Dodatkowo Unie mogą się sumować jeżeli chodzi o liberty desire, jak będziesz słabym krajem mającym na uniach Szwecję, Rosję itp to po prostu wezmą sojusz i ci wpi*rdola ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Lysandros możesz wymusic unię na Rosji bo masz po zerwaniu cb union restoration chyba że chcesz -5 staba to wtedy złam truce ( ͡º ͜ʖ͡º)
Limitu unii nie ma. Jeśli miałbyś unię z Mołdawia to nie byliby wasalem Turka, jedno państwo może być podległe tylko jednemu innemu, ale na jakiej zasadzie masz szansę na Mołdawię? Wspólny władca?
  • Odpowiedz
  • 0
@pozpozi: @Fevx Z Mołdawią to już nieważne bo i tak ich Turcy wchłonęli. Udało mi się zrobić Unię z Pomorzem bez wojny ze Szwecją, a potem wymusić unię na Rosji. Poczekałem do końca trucu. Po tym wszystkim przypadła mi Unia ze Szwecją xD Czyli mam uważać na liberty desire Szwedów i Ruskich bo mi zrobią gangbang. Ok.

, jak będziesz słabym krajem mającym na uniach Szwecję, Rosję itp to
  • Odpowiedz
  • 1
@Lysandros dbaj teraz o dobre relacje ze Szwecją i Rosja i będzie dobrze, i abyś stawał się coraz silniejszy, to nie będą Ci podskakiwać. Teraz Ottomani aż proszą się o w------l ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Dodatkowo Unie mogą się sumować jeżeli chodzi o liberty desire

@pozpozi: kolejny fake news. Unie patrzą tylko na swoją siłę w relacji do overlorda. Miałeś na myśli wasali i to, że sobie sumują siłę, a nie LD per se.
  • Odpowiedz
@Drmscape2 ja miałem relacje +90 i liberty desire 100% jak grałem Anglia i dostałem unię nad Austria, po śmierci władcy dostałem cb na odzyskanie unii i tyle, bez żadnej wojny.
  • Odpowiedz
  • 0
kolejny fake news. Unie patrzą tylko na swoją siłę w relacji do overlorda. Miałeś na myśli wasali i to, że sobie sumują siłę, a nie LD per se.

@Drmscape2: ciekawe, już to zauważyłem. Na szczęście moi wasale, mogą mi naskoczyć. Ale czy siła junior partnerów przy wysokim liberty desire nie powoduje większej szansy na rebelie typu pretendent do tronu? Zauważyłem coś takiego na tym runie
  • Odpowiedz