@Leniek: zawsze mnie śmieszyło jak konfiarze przekonywali żeby głosować na Konfe bo mężczyźni mają się dużo gorzej od kobiet w Polsce. Tak jakby Konfa oferowała cokolwiek co miałoby poprawić byt mężczyzn w tym kraju. xDDD Jedyne co bo zrobili to by d------i kobietom, co by się bardzo incelom podobało. Co z kolei tylko potwierdza że nie chodzi im o to żeby mężczyznom żyło się lepiej, tylko żeby kobiety miały gorzej
@RozkalibrowanaTurbopompa: Bo my w Polsce nie mamy społeczeństwa obywatelskiego. Spora część społeczeństwa myśli w kategoriach nie, żeby jemu było lepiej, tylko sąsiadowi złodziejowi gorzej. Wzajemne ściąganie się w dół.
@blargotron: Społeczeństwa obywatelskie jak Szwecja czy Szwajcaria również mają pobór, i co w związku z tym?
@RozkalibrowanaTurbopompa Tu raczej chodzi też o to by i mężczyźni mieli gorzej. Ale spoko, pierwsi piewcy wolności co krzyczą że największym zagrożeniem jest noszenie masek na twarzy.
@Leniek Dziwne, konfiarze chcą przywrócenie poboru i nawet dzisiaj jeden z nich o to zabiegał, a sildenafil wrzucił wpis, że Sienkiewicz kiedyś powiedział, że też chce poboru. Ale chyba sildenafil wrzuci też wpis, że nie należy popierać konfederacji? Prawda?
@Marek_Licyniusz_Krassus: Bo każda partia jest przeciw mężczyznom. Nie ma w tym nic dziwnego jeśli się uważnie obserwowało ostatnie wydarzenia sprzed roku. Żadna partia nie opowiedziała się przeciw ustawie o obronie ojczyzny, ale nie zapomnieli się z tego solidarnie wyłączyć.
@Xing77 Mi chodzi o jednego z tagu pieklomezczyzn, który tak chętnie wrzuca posty aby mężczyźni nie głosowali na PO czy lewicę, a o konfederacji czy PiS zapomina.
@Marek_Licyniusz_Krassus: Chyba że tak. Ale w tej sytuacji oczywistym jest że Konfa i PiS są jak najbardziej za. Dziwne że ludzie właśnie głosują i dalej ufają politykom z PO/NL/3D jeśli sami dobrze wiedzą że te partie chcą ingerować w ich życie.
@RozkalibrowanaTurbopompa w sumie to oferuje. Obniżenie i uproszczenie podatków jest dla biznesmenów - mężczyzn, ucięcie socjalu też przeciwko kobietom i patusom, ergo mężczyźni wygrywają
@Xing77: Gdyby było społeczeństwo obywatelskie, to by byli ochotnicy do wojska.
i która widać wyraźnie zignorowała ostatnio temat.
Co? Nie rozumiem.
W ogóle to już ci pisałem, jak się martwisz to wyjedź z kraju, a jak nie możesz to idź do psychiatry po jakieś proszki. Bo nic nie zrobimy, ani ty ani ja. Jeżeli tu zostajesz dla jakiejś rodziny to znaczy, że jest ona ważniejsza od twojego życia, więc dokonałeś
Np. jak ktoś proponuje, żeby w szkołach były tampony czy podpaski dla dziewczyn, to jest nagle wielka afera, tak jakby mężczyźni mieli być przez to poszkodowani.
@RozkalibrowanaTurbopompa: Akurat wydając publiczne pieniądze zawsze jest poszkodowany podatnik, który z danej rzeczy nie korzysta. Ale to nie oznacza, że nie należy tego robić. I należy pamiętać, że ciężar ten spoczywa głównie na barkach mężczyzn który wytwarzają 70% PKB. Większość ludzi się ze mną
@Xing77: W jakim celu mają poruszać temat? Mają określoną ofertę polityczną, określony program, ich stanowisko jest znane. W Polsce nie mamy prawdziwej demokracji. Zobacz sobie nasz democracy index. Zresztą demokracja reprezentatywna w ogóle nie jest demokracją tylko ładnie pomalową dyktaturą. Biorę udział w wyborach, ale jestem tego świadom. Jak ktoś napisał, najlepiej głosować nogami. Skoro trzeba zmiany myślenia to zaproponuj coś. Są różne, ty podałeś określone.
Tak jakby Konfa oferowała cokolwiek co miałoby poprawić byt mężczyzn w tym kraju. xDDD
Jedyne co bo zrobili to by d------i kobietom, co by się bardzo incelom podobało.
Co z kolei tylko potwierdza że nie chodzi im o to żeby mężczyznom żyło się lepiej, tylko żeby kobiety miały gorzej
@RozkalibrowanaTurbopompa Tu raczej chodzi też o to by i mężczyźni mieli gorzej.
Ale spoko, pierwsi piewcy wolności co krzyczą że największym zagrożeniem jest noszenie masek na twarzy.
Żadna partia nie opowiedziała się przeciw ustawie o obronie ojczyzny, ale nie zapomnieli się z tego solidarnie wyłączyć.
Partia libertarianie.
Ale w tej sytuacji oczywistym jest że Konfa i PiS są jak najbardziej za. Dziwne że ludzie właśnie głosują i dalej ufają politykom z PO/NL/3D jeśli sami dobrze wiedzą że te partie chcą ingerować w ich życie.
@blargotron
Co? Nie rozumiem.
W ogóle to już ci pisałem, jak się martwisz to wyjedź z kraju, a jak nie możesz to idź do psychiatry po jakieś proszki. Bo nic nie zrobimy, ani ty ani ja. Jeżeli tu zostajesz dla jakiejś rodziny to znaczy, że jest ona ważniejsza od twojego życia, więc dokonałeś
@RozkalibrowanaTurbopompa: Akurat wydając publiczne pieniądze zawsze jest poszkodowany podatnik, który z danej rzeczy nie korzysta. Ale to nie oznacza, że nie należy tego robić. I należy pamiętać, że ciężar ten spoczywa głównie na barkach mężczyzn który wytwarzają 70% PKB. Większość ludzi się ze mną
W Polsce nie mamy prawdziwej demokracji. Zobacz sobie nasz democracy index. Zresztą demokracja reprezentatywna w ogóle nie jest demokracją tylko ładnie pomalową dyktaturą. Biorę udział w wyborach, ale jestem tego świadom. Jak ktoś napisał, najlepiej głosować nogami. Skoro trzeba zmiany myślenia to zaproponuj coś. Są różne, ty podałeś określone.