Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy jak w parze obie strony są bez majątku (brak darowizn od rodziców, jakichś drobnych oszczędności gotówkowych nie liczę), obie strony zarabiają podobne pieniądze obecnie, a w przyszłości sufit zarobkowy wyższy ma kobieta, nie chcą mieć dzieci to czy jest jakiś minus małżeństwa dla faceta w takiej sytuacji? W razie rozwodu nikomu nie pogarsza się stopa życiowa, majątek można śmiało podzielić na pół i elo.
A myślę o małżeństwie głównie przez kwestie spadkowe i informację o stanie zdrowia w razie czego.
#malzenstwo #zwiazki #kobiety #relacjemiedzyludzkie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to czy jest jakiś minus małżeństwa dla faceta w takiej sytuacji

@mirko_anonim: Jest. Jak twoja kobita zacznie zarabiać więcej od ciebie to przestanie cię szanować. Jest na to mała szansa ale nadal jest.

W razie rozwodu nikomu nie pogarsza się stopa życiowa, majątek można śmiało podzielić na pół i elo.

@mirko_anonim: Tym podejściem właśnie odkryłeś czemu większość bab tak nienawidzi intercyzy. xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Skoro zarabiacie i będziecie zarabiać podobnie to małżeństwo się tym bardziej nie opłaca, bo nawet ulgi podatkowej sobie nie zrobisz na jej niższych dochodach rozliczając się wspólnie. Zostaje tylko bonus spadkowy, ale to zawsze można ogarnąć testamentem po min. 20 latach wspólnego życia jak już będzie wiadomo, że to ta jedyna i raczej na nową gałąź nie będzie jej się chciało wskakiwać.

Kwestie medyczne załatwisz epacjentem, a urzędowe pełnomocnictwem
T.....n - @mirko_anonim: Skoro zarabiacie i będziecie zarabiać podobnie to małżeństwo...
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): >W razie rozwodu kobiecie ZAWSZE pogarsza się stopa życiowa, więc elo.
@corrs: nieprawda.

Jest. Jak twoja kobita zacznie zarabiać więcej od ciebie to przestanie cię szanować. Jest na to mała szansa ale nadal jest.

@Pandillero: ona zawsze zarabiała więcej, niedawno się zrównaliśmy i pewnie kilka lat na tym samym poziomie posiedzimy, ale w perspektywie powiedzmy 10 lat to u niej wyżej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Wszystko tam możesz wpisać. Trzeba się tylko dobrze zastanowić co tam ma być, bo notariusz sam z siebie nie wpisze każdego przypadku. Możesz użyć mojego wzoru poniżej, który mi notariusz uzupełnił. Jestem praktycznie dzięki temu klonem prawnym mojego wujka (często wyjeżdża na kontrakty i poprosił mnie o pomoc w załatwianiu spraw lokalnych). Mogę nawet sprzedać mu chatę i wziąć cały hajs jak mi się tak zamarzy ( ͡~
T.....n - @mirko_anonim: Wszystko tam możesz wpisać. Trzeba się tylko dobrze zastanow...

źródło: pełnomocnictwo_notarialne_wzór

Pobierz
  • Odpowiedz