Słuchajcie mirasy chce zrobić polędwicę łososiową i zastanawiam się czy to bezpieczne jest? W końcu to surowe mięso a do tego wieprzowina. Ryzykować czy nie? #domowewedliny #gotujzwykopem
@kitty-cat: Ja bym zostawił, to jednak konserwant. Co prawda azotany zbyt zdrowe nie są, ale wędliny to nawet są nimi nastrzykiwane do środka. Nie do spożycia myślę chodzi o to żeby sobie nie solić kanapki czy coś, te gotowe mają raczej bezpieczne stężenie
@Mirkosoft: ale mnie chodzi przedewszystkim o tego #!$%@? bąblowca.
Czytałam że mrożenie tego nie zabiją, chyba że powyżej -70 ewentualnie +50 przez kilka godzin (ale to już nie byłaby łososiowa).
Widzę że ludzie robią właśnie suszony schab czy łososiową.... I raczej nikt nie choruje na bąblowca, ale ja jestem paranoikiem strasznym. I chciałabym i się boje ( ͡°ʖ̯͡°)
Ten aktor i postać Ghula wg mnie nosił cały serial na barkach. Całość jest bardzo dobra ale jak pojawia się Goggins na ekranie, to zaczyna być jeszcze lepiej. #fallout #seriale
#domowewedliny #gotujzwykopem
Sol się zmywa czy zostawia?
Poza tym trochę Die cykam bąblowca czy innych tasiemców. Niby mięsa ze sklepu są badane ale jakieś ryzyko pewnie jest ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Co prawda azotany zbyt zdrowe nie są, ale wędliny to nawet są nimi nastrzykiwane do środka.
Nie do spożycia myślę chodzi o to żeby sobie nie solić kanapki czy coś, te gotowe mają raczej bezpieczne stężenie
- temperaturą
- duuużą ilością soli
- brakiem wilgoci
Czytałam że mrożenie tego nie zabiją, chyba że powyżej -70 ewentualnie +50 przez kilka godzin (ale to już nie byłaby łososiowa).
Widzę że ludzie robią właśnie suszony schab czy łososiową.... I raczej nikt nie choruje na bąblowca, ale ja jestem paranoikiem strasznym.
I chciałabym i się boje ( ͡° ʖ̯ ͡°)