Aktywne Wpisy
SmugglerFan +104
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
thorgoth +93
Marianna Schreiber w wieku 22 (po lewo) i 32 lat. Aż się lewą nogą przeżegnałem.
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
#lekarski #bekazpisu #polityka #sejm
@DartNorbe: jak najbardziej. Część z nich spełnia warunki i zapowiada się bardzo dobrze. Nie jestem przeciwko otwieraniu nowych, tylko nowych z kiepskim zapleczem
je już zaliczam do "starych" uczelni ;)
@gimnazjumqqq: Mimo wszystko bardziej obawiałbym się ukraińskich specjalistów z papierkiem za 500 dolarów niż lekarzy z uniwerka, którego nie lubisz.
@Nighthuntero: też bardziej się obawiam. I gdzie napisałem, że nie lubię? Przeciwnie. Jestem za otwieraniem nowych uczelni
@stan-tookie-1 teraz od 2020 r. egzamin końcowy to fikcja, bo jest oficjalna baza pytań, która "ustawowo" obejmuje 70 proc pytań na egzaminie. Nawet
@stan-tookie-1: bo tak do niedawna było i może jeszcze pisali ten trudny LEK. BTW ciężko zdać powyżej 70 procent. Bo pytania ponad ten próg 70 proc są bardzo szczegółowe i ciężkie. Wcześniej była różnica w punktach rekrutacyjnych na speckę między prestiżową
Trochę przesadzasz z tym że każdemu się coś wręcza, jednak parę lat muszą dalej postudiowac j potem zdać egzamin. Nawet jak nie jest tak trudny jak kiedyś, plus nie wiem czy byłeś ostatnio u lekarza ale to nie jest tak że pracują tylko w oparciu o swoją pamięć, mają nowoczesne