Aktywne Wpisy
EnzoMolinari +70
Zrozumiecie kiedyś warszawskie dzbany, że Wrocław nie ma nic wspólnego z Górnym Śląskiem (potocznie nazywanym Śląskiem) oprócz druzyny piłkarskiej, która się tak niefortunnie nazywa? Kopalnie węgla, ślonska godka i disco polo ze starymi wąsiurami z october festu to totalnie nie ta bajka.
#powodz #wroclaw #slask
#powodz #wroclaw #slask
duzy_krotki +378
Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.
#powodz
#powodz
Zastanawiam się nad zamówieniem większej ilości steków i zamrożeniem. Metodę reverse sear mam opanowaną, sos au poivre również, więc umiem sobie sama zrobić obiad. Czy mrożenie steków bardzo je rujnuje? Przede wszystkim chodzi o teksturę.
Wołam @Mirkosoft bo on wie takie rzeczy xD
#gotujzwykopem #carnivore
Zajebiście, pasza dla polaka a szwab niech je dobre mięsko i się nie przemęcza.
Mrożenie nie zaszkodzi ale pamiętaj żeby dobrze
@BarkaMleczna: Wcale. Pod warunkiem, że zadbasz o to, żeby nie było odmrożeń (dobrze zapakujesz wcześniej, najlepiej próżniowo albo z minimalną ilością powietrza) oraz dobrze rozmrozisz (tzn. powoli, najlepiej w lodówce przez noc).
Taka już nasza geografia i ekonomia, że wolimy świnki. Polska wieprzowina jest nawet ceniona na zachodzie.
@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: taa, z tym też mam swoje przejścia. Zamierzam kiedyś pojechać do Stanów tylko po to, żeby zjeść ich tradycyjny smoked brisket xD
Ja ogólnie nie mam nic do świnek, ale jednak zazdroszczę krajom stojącym bardziej na wołowinie.