Wpis z mikrobloga

Witam jestem w Uk jakis czas juz planuje jechac do Polski i przywiezc swoj samochod jak to sie ma do prawa w uk? POdobno mozna 6 miesiecy jezdzic na polskich blachac czy to prawda? #pytanie #emigracja #uk
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fajrantboy: Tzn, mam zamiar zrobić. Z tego co się orientowałem, to jest tak że 6 miesięcy jeździsz na polskich blachach, a później rejestrujesz go w Anglii, płacisz tax, ubezpieczenie i przekładasz licznik i światła na ruch lewostronny. Przekładka nie jest konieczna :)
  • Odpowiedz
@Fajrantboy: Nie jestem pewien, tutaj jest napisane:

You can usually use a vehicle displaying non-UK number plates without needing to tax or register it in the UK if all of the following apply:

(...)

you only use the vehicle up to 6 months in a 12-month period (1 single visit, or several shorter visits adding up to a 6-month period)
  • Odpowiedz
@Fajrantboy: Chodzi dokladnie o to ze np przyjezdzasz w styczniu do uk swoim samochodem zachowujesz bilet z tunelu albo promu.Jezeli policja cie zatrzymie pokazujesz bilet, po 6 miesiacach jedziesz do Polski, wracasz znowu bilet i np. w pazdzienirku zatrzymie cie policja, znow okazujesz ten bilet ze niby 6 miesiecy nie minelo jeszcze, znam ludzi ktorzy tak robia, ale to chyba zalezy od szczescia i na kogo sie trafi.
  • Odpowiedz
Pytanie tylko czy warto... ceny aut w UK są śmieszne. Sprzedać Pl Wóz kupić lepszy na miejscu I reszta na ubezloeczenie....
  • Odpowiedz