Aktywne Wpisy
niebadzogrem +3
Hej #hydraulika #remontujzwykopem czy profesjonaliści mają jakieś gumowe nasadki na klucze by nie obrysować baterii/rurek ?
Mojego kranu nie szkoda ale jakbym miał jakiś lepsiejszy to by mi żal było po dokręceniu xD
Mojego kranu nie szkoda ale jakbym miał jakiś lepsiejszy to by mi żal było po dokręceniu xD
Marek_Tempe +62
"Philip K. Dick, Philip Kindred Dick (1928 - 1982) – amerykański pisarz science fiction, który miał znaczący wpływ na rozwój tego gatunku literackiego. Uznaje się go także za jednego z prekursorów weird fiction. Zaliczany jest również do nurtu postmodernistycznego. Ursula K. Le Guin nazywała go „amerykańskim Borgesem”, przez Jęczmyka nazwany „Dostojewskim SF”, zaś przez Jamesona – „Szekspirem science fiction”. Jego popularność sprawiła, że od jego imienia i nazwiska powstały angielskie słowa: „dickian”
Pajac i pacynka a nie prezydent
#tvpis #polityka
@Adam26cm: skłócenie PIS'u z innymi polegało na tym, że przestali polerować innym krajom berło. Wtedy inne kraje, przyzwyczajone do tego, że Polska zawsze na kolanach zaczynały krzyczeć, że teraz w Polsce jest wrogi
@kupar-marynar: Rosja jest prawdziwym wrogiem, który to oczywisty fakt uznaje każda siła polityczna w Polsce poza Konfederacją
@amozeto: raczej na tym, że do każdego darli japę nie wiadomo o co, a zazwyczaj wychodziło, że z winy pisowców
@ThomasPol: a 10x więcej by się zrobiło, z korzyścią dla wszystkich
@Darek08: powiedz dokładnie z kim nas skłócili, kto jest na nas taki niesamowicie obrażony oprócz Niemiec, rosji i Izraela? no i nie USA, bo TVN należy do żydowskiego Discovery Warner Bros, ta korporacja z USA ma tyle wspólnego, że jest tam zarejestrowana xD
@Darek08: raczej ty to tak miałeś zrozumieć po obejrzeniu jedynych słusznych mediów
od czasów gdy Polska była pogrążona w mroku głębokiego komunizmu, oficjalną geopolityczną doktryną w Waszyngonie było stawianie Polski w kręgu cywilizacji zachodniej, i antycypowanie że to kwestia czasu gdy Polska odrzuci wschodni-marksistowski obcy jej system wartości spod znaku cyrylicy, gdyż "od zawsze" należała do cywilizacji zachodnio-chrześcijańskiej z alfabetem łacińskim.
Stąd nakreślana od dekad strategia, została szybko wdrażana: intensywna pomoc finansowa dla Solidarności, a potem, z
Nie, wcale Pis nas nie skłócił z sąsiadami xD "tylko my mamy racje i inni albo się dostosują albo