Aktywne Wpisy
saji +84
Nie mogę w tym kraju jeździć samochodem. Praktycznie wszyscy ignorują przepisy. Zaczyna się pewnie niewinnie: "50km/h"? Prosta droga, przecież można pocisnąć 70." I dzięki takiej furtce zaczyna się dalsze olewanie. Gdyby to była kwestia gapiostwa to jeszcze pół biedy, ale nie- to mentalność. Nawet jak kierowca kogoś zabije (no chyba, że jest bogaty i trafi na rodzinę z małym dzieckiem) to w komentarz pod artykułem zaczyna się obrona.
W ten weekend dalszy
W ten weekend dalszy
bylem_zielonko +166
Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
LISTA SERIALI
Dexter
Twórcy: James Manos Jr.
IMDb: 8.6/10
https://www.imdb.com/title/tt0773262/
https://upflix.pl/serial/zobacz/dexter-2013
Gatunek: suspens, dramat, kryminał, thriller
Dexter Morgan, to seryjny morderca, który w nocy szuka ofiar w Miami a za dnia pracuje jako ekspert medycyny sądowej w policji. Jednak Dexter żyje według kodeksu i nie poluje na owce ale na najgorsze drapieżniki, aby zaspokoić swój głód.
Czy polecam? Serial odkryłem z opóźnieniem, więc sezony 1-3 widziałem w ciągu dwóch tygodni dwukrotnie zanim wymyślili słowo Binge-watching - to powinna być rekomendacja. Mi zakończenie otwarte nawet się podobało, ale chyba byłem w mniejszości, bo w 2021 dokręcili Dexter: New Blood ostatni sezon, nawet niezły, ale czy potrzebny?
@WLADCA_MALP: Przecież to nie prawda.
Ofiar nie szuka a zazwyczaj sami mu się podsuwają. A jak już to nie w nocy tylko w dzień gdy jest w pracy.
W nocy realizuje tylko swoje plany.
Ktoś może napisać, że to jest oznaką dobrego scenariusza i tego, że charakter bohatera ewoluuje - możliwe, ale może ewoluować w kompletnie innym kierunku niż w takim w jakim ewoluował np. Dexter czy Lucyfer.
Pierwsze sezony Dextera pokazywały go jako takiego vigilante, który wymierzał sprawiedliwość osobom, które jej uniknęły, praktycznie co odcinek to nowa ofiara.
A potem? Potem miał partnerkę i dziecko i widza miało obchodzić bardziej jego relacje z bliskimi. Twórcy już widać, że też średnio wiedzieli jak to zakończyć przez co ostatnie sezony tracą na sensie