Wpis z mikrobloga

#sejm
Imo 500mln na invitro to dobry wydatek. Rodzą się podatnicy i to w dodatku w rodzinach ktore naprawde chcą dzieci.

Przypominam ze 2 miliardy szly na tvp...
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@twoj_starrry: zastanawiam się nad sensem finansowania tego z pieniędzy podatników. Wg google zabieg in vitro to koszt rzędu kilkunastu tysięcy złotych (jeśli ktoś wie lepiej, niech mnie poprawi). Przecież jeśli ktoś chce mieć dziecko, to taki wydatek nie stanowi dla niego problemu, biorąc pod uwagę inne, wieloletnie koszty związane z posiadaniem dziecka.
  • Odpowiedz
@goferek: chodzi o to że nie zawsze to się udaję za pierwszym razem stąd pary starające się zadłużają się w celu podjęcia kolejnych prób. Państwo tyle przewala kasy że to jest promil z tego co przepalili w ostatnich 8 latach rządów PiS.
  • Odpowiedz
  • 115
@goferek: Tylko, że to jest względnie wysoki koszt jednorazowy. Spokojnie, nowy podatnik odda z nawiązką. Jeszcze będzie tak oddawał, że mu się żyć odechce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@goferek: ale inne wielokrotnie wyższe koszty posiadania dziecka rozkładają się w czasie. A tu chodzi o kilkanaście tysięcy za jeden zabieg. Dla wielu ludzi to kupa hajsu
  • Odpowiedz
zastanawiam się nad sensem finansowania tego z pieniędzy podatników. Wg google zabieg in vitro to koszt rzędu kilkunastu tysięcy złotych (jeśli ktoś wie lepiej, niech mnie poprawi). Przecież jeśli ktoś chce mieć dziecko, to taki wydatek nie stanowi dla niego problemu, biorąc pod uwagę inne, wieloletnie koszty związane z posiadaniem dziecka.

@goferek: Nie możesz sobie wejść z ulicy do kliniki i iść na in vitro. W Polsce to ogólnie jest
  • Odpowiedz
@twoj_starrry: byłem za finansowaniem invitro dopóki się nie dowiedziałem że to kosztuje jedynie 20k. Ktoś kto ma problem z ogarnięciem 20k powinien się zastanowić czy powinien mieć dziecko.
  • Odpowiedz