@Darth_Gohan: Jest w porządku. Mnie najbardziej razi jednak że serial bardzo stara się oddać japoński klimat, ale jednocześnie wycieka z niego amerykańskość, łącznie z absurdalnymi decyzjami w finalnym odcinku, żeby tylko akcja nie szła tak łatwo jakby wynikało to z okoliczności. Dubbing też słaby, ale generalnie jest to bardzo przyjemna rzecz do obejrzenia.
@WLADCA_MALP: dla mnie ten serial można podzielić na dwie połowy - pierwsza, taka bardziej nieśpieszna, i druga gdzie mamy jazdę i trochę zjazd z toru historii gdzieś indziej. Ale jako animacja jest bardzo ładna. Producentem serialu jest jeden z producentów serialu "Heroes", a jednej z postaci głosu użycza Masi Oka, czyli serialowy Hero. Pierwszy odcinek jest na youtube netflixa za darmo.
bo silna (silniejsza niż trzy razy większe typy) niezależna kobieta a dookoła sami głupi, gorsi mężczyźni jak to na Netflixie…
@WLADCA_MALP: zainteresowałeś po czym pojawił się ten fragment który cytuje.
Jak silna kobieta jest faktycznie dobrze wprowadzona nie mam nic przeciwko. Postacie kobiece w takim Avatar: Last air bender były silne, ale nie były otoczone samymi głupimi samcami.
Także pytanie, dam radę przetrwać tą kobietę bo nie jest jeszcze kompletnie
@z--x: Dzięki za opinię. Ja i tak wolę oglądać z oryginalnym dźwiękiem i napisami także dubbing mnie akurat nie rusza, chociaż wiem jak często to potrafi być problem.
@WLADCA_MALP: Czy komuś też trochę zalatuje ten serial Samurai Champloo? Wiadomo, że to nie ta sama liga produkcji, a oba dzieła toczą w japonii w okresie edo. Jednak mam takie poczucie jakby pierwsza połowa serialu była nieco wzorowana. Sama główna bohaterka przypomina mi spłaszczenie dwóch głownych postaci z Champloo do jednej.
Zgadzam się również z przedmówcami, że końcówka nieco odjechała pod paroma względami - szczególnie fabularna pogoń ku nieracjonalnemu zakończeniu.
Suvy są bez sensu. Jedyna różnica między tymi autami to pojemność bagażnika, no i rozmiar -Obydwa samochody wezmą na pokład 5 osób (kierowca + 4 pasażerów) - dojadą z punktu A do punktu B (tak nawet 1.2 pure tech dojeżdża z punktu A do punktu B czy to używka czy nowy z salonu)
Chcecie mi powiedzieć, że te same służby, które w mniej niż dobę znalazły starą babę od hejterskiego komentarza w stronę Owsiaka, nie potrafią zinfiltrować grupki na Discordzie na której gówniarze rzekomo umawiają się na dźganie ludzi? I że AKURAT kilka dni temu NASK ogłosił potencjalne zagrożenie w postaci ataków? I że AKURAT teraz jest w Sejmie przepychana ustawa cyfrowa wprowadzająca tylnymi drzwiami cenzurę internetu?
Producentem serialu jest jeden z producentów serialu "Heroes", a jednej z postaci głosu użycza Masi Oka, czyli serialowy Hero.
Pierwszy odcinek jest na youtube netflixa za darmo.
@WLADCA_MALP: zainteresowałeś po czym pojawił się ten fragment który cytuje.
Jak silna kobieta jest faktycznie dobrze wprowadzona nie mam nic przeciwko. Postacie kobiece w takim Avatar: Last air bender były silne, ale nie były otoczone samymi głupimi samcami.
Także pytanie, dam radę przetrwać tą kobietę bo nie jest jeszcze kompletnie
Czyli dodam sobie na listę: "Do spróbowania".
Zgadzam się również z przedmówcami, że końcówka nieco odjechała pod paroma względami - szczególnie fabularna pogoń ku nieracjonalnemu zakończeniu.