Aktywne Wpisy
schwarzstork +13
Rzadko cokolwiek piszę na vikopie wolę lurkować ( ͡º ͜ʖ͡º), tym bardziej na nocnej, ale tknęło mnie to się pochwalę że mi właśnie 30-tka stuknęła ʕ•ᴥ•ʔ

jmuhha +2
z czego kojarzycie moj nick
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Kto to widział, żeby w nowoczesnej i postępowej europie obywatele j
chcieli dbać o interesy swojego kraju. Przecież teraz wszystko ma być wspólne, lepsze, nowoczesne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakby niemieckie firmy transportowe zrobiły blokadę Polskich granic w czasie wojny z rosją, pierwsi byście jęczeli xD
My, mamy z Niemcami wspólny rynek od x-lat.
A zresztą, Niemców obowiązuje przynajmniej pakiet mobilności i przestrzeganie czasu pracy kierowcy, nie jeżdżą też na darmowym paliwie z orlenu, dostarczonym UKRom przez Polskę, więc konkurencja jest
@el_dreso: Kasa na Ukrainie -> kasa z podatków -> mogą produkować więcej samodzielnie i zacząć płacić za sprzęt wojskowy z dostaw, a
Bo obecnie tam przewalają się miliony euro. Ukraina pokazała że sama jest swoim największym wrogiem a Ty dbasz o nią lepiej niż ukraińcy xD
Wyciągasz łapówki, choć kluczowe jest to, że transport stoi, bo Ukraińcy są bardziej
Nie wiem w jakiej branży pracujesz i średnio mnie to interesuje ale ciekaw jestem jak Ty byś się poczuł gdybyś stracił
@el_dreso: Fake news. 1/3 pomocy humanitarnej nie znikała, bo nie była pomocą humanitarną, tylko nie była wpisywana przy odbiorze na miejscu, bo zgodnie z prawem lokalnym pomocy humanitarnej dla wojska nie można wpisywać jako pomocy humanitarnej (pominę niewpisywanie z lenistwa, bo biurokracja i podobne wymówki). Wszystko było na wykopie i było na podstawie tych samych danych rządowych,
Nie wstyd ci tak pisać? Chyba, żeś Ukrainiec, to luz, w przeciwnym wypadku - straszne, po prostu straszne.
Tak się składa, że poparcie dla ograniczenia zalewania naszego rynku jedzeniem technicznym z Ukrainy jest ogromne. Po prostu nowa władza pokazuje jakich metod będzie używała w stosunku do ludzi o odmiennych poglądach politycznych.
Nadrzędnym celem Polski jest umocnienie Polski. Bez względu na koszty.
Ukraińcy są bardziej konkurencyjni wyłącznie z powodu unijnych regulacji, których nie muszą spełniać, a my
@Trauma_Teddy: xDD każda fabryka w Polsce konkuruje z fabrykami z Chin\Indii i jakoś nie słychać żeby blokowali granice. Polsce są dziesiątki korpo które lecą nie na polskich stawkach podatkowych, tylko Irlandzkich.
Branża IT
Bo na towar z Chin nakładamy cło.
Zwolnij chińskie produkty z cła i zobaczymy co się będzie działo na europejskim rynku np mebli ( ͡