Aktywne Wpisy
Ale się inba u mnie w firmie odwaliła, jaja jak berety xD
Ogólnie mamy taki team kozaków do obsługi kluczowego, zamożnego klienta z Niemiec - dużego koncernu z branży energetycznej. Szef software house'u jak w sierpniu podpisał kontrakt na ten projekt to miesiąc uradowany chodził. Wszyscy najlepsi devowie mieli rzucić to, co akurat robią i tam przejść. Każdemu dał przy okazji delikatną podwyżkę, by zmotywować chłopaków do dowiezienia, bo jakby się udało,
Ogólnie mamy taki team kozaków do obsługi kluczowego, zamożnego klienta z Niemiec - dużego koncernu z branży energetycznej. Szef software house'u jak w sierpniu podpisał kontrakt na ten projekt to miesiąc uradowany chodził. Wszyscy najlepsi devowie mieli rzucić to, co akurat robią i tam przejść. Każdemu dał przy okazji delikatną podwyżkę, by zmotywować chłopaków do dowiezienia, bo jakby się udało,
nieocenzurowany88 +218
Nie chcę wam psuć zabawy, ale na PO będziecie tak samo #!$%@?ć jak na pisiorów, bo to jest tak naprawdę jeden #!$%@?. Trzeba być naprawdę naiwniakiem lub mieć poniżej 25 lat by myśleć inaczej.
#sejm
#sejm
Gaz też oczywiście jest zamrożony... tylko, że jego zamrożona cena jest wyższa niż na giełdzie XD (ale zawsze można mieć butlę i wtedy już mamy cenę z giełdy ( ͡° ͜ʖ ͡°))
To może awaria pompy (a zdarza się to dość często oj zdarza się - wystarczy poczytać na forach narzekania) w środku zimy? O cholerka 2-3 tygodnie bez ogrzewania, zanim to ktoś naprawi, no też średnio to wygląda ( ͡° ͜ʖ ͡°) A co jak jakaś lipna pompa ciepła (wiecie, noname - ciężko części ogarnąć i serwis)?
No to wtedy, że tak powiem, zamrożone hehehe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A co ja nie będzie prądu, bo np. zamrozi słupy energetyczne w kilku miejscach i poskładają się jak domek z kart? Też przypałowo nieco i trzeba siedzieć w zimnie.
Ciepło systemowe (np. w bloku) >>>>>>>>>>>>>>>>> gaz > wyngiel/pellet/drzewo >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> scam, dla żartu, pompą ciepła zwany
A już nawet nie wspominam o tym, że montaż pompy ciepła jest też kilkukrotnie droższy niż gazu xD (w zależności czy damy się też naciągnąć na panele i magazyn energii, czy zasmucimy pana handlowca i jednak weźmiemy samą pompę)
#nieruchomosci #mieszkanie #scam #budujzwykopem #zrobieniwbalona
@mickpl: Nie bardzo. Przyłącze + dociągnięcie gazu do budynku (15 m PE + przejście na stal), to u mnie zawołali 10 tys. netto. A to tylko rura w ziemi. Do tego kocioł (vitodens 100), zbiornik CWU, zewnętrzny sterownik, instalacja, komin, podłączenie 25 tys, czyli w sumie 35 tys. PC + zbiornik CWU i instalacja wyszła mnie 25 tys.
@haha123: Mam i nie narzekam :) do tego PV, z zeszłego roku zostało mi 2MWh nadprodukcji, stare zasady :)
Pompa to tylko 10 tys. + samodzielny montaż, śmiga. Za prąd płacę tylko 300 zł rocznie, które płaci każdy posiadacz licznika :)
Oczywiście mam PC + Gaz + kopciuch
Montaż gazu 20 tys. :) samo kopanie ze 30m.
@
@haha123: Spokojnie, ceny gazu też się poprawi odpowiednim podatkiem, nad którym zresztą KE chyba już pracuje.
A co masz u siebie w domu, właśnie gaz?
@haha123: to wtedy żadne ogrzewanie, poza kozą i kominkiem nie działa
Nowi płacą więcej owszem. Sytuacja z ceną prądu jest przejściowa. Nie wiesz ile będzie kosztował gaz za pół roku, nie wiesz ile będzie kosztował prąd po wybudowaniu elektrowni atomowych.