Wpis z mikrobloga

Mam #xbox od setek lat, mimo posiadania Series X i tak czesto kupuje klucze do gier z jakichs egzotycznych krajow, bo szczerze mowiac, nie interesuja mnie wersje pudelkowe gier, chyba ze takich crapow, jak ostatnie CoDy, ktore warto kupic na plycie, ocenic, czy faktycznie takie gowno a potem sprzedac xD
Ale do brzegu: chce kupic #playstation #ps5, na necie jest duzo wersji digital, no i jakby nie mam z tym problemu, ale czy jest jeden wielki sprzedawca monopolista Sony, ktory dyktuje ceny kosmiczne, jak cholera, czy mozna sobie gdzies na necie wyhaczyc tansze kody z jakiejs Argentyny, czy po prostu na jakims Allegro wersje tych gier troche taniej niz w sklepie?
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziend0bry: jeden wielki monopolistą Sony. Możesz kombinować przez VPN i kupować argentynakie klucze, zaoszczędzisz 30-40%. Jest duży rynek tak zwanych kont spoldzielonych - na kampanie są świetne, ale online nie pograsz.
  • Odpowiedz
@dziend0bry Generalnie używając konsoli możesz sobie dowolnie stworzyć konto na dowolny region z tego co kojarzę, swego czasu ludzie kupowali na konta w Turcji gry ale podobno zaczęło odrzucać karty płatnicze z Polski.

Więc opcje są, ale szczerze jakby patrzeć po cenach z polskiego PSNu to gry cyfrowe nie mają finansowego usprawiedliwienia są zazwyczaj droższe niż pudełka nawet na premierę.
  • Odpowiedz