Aktywne Wpisy
Jefrjeitor +193
Też macie wrażenie, że ceny dosłownie wszystkiego odleciały w kosmos? Mieszkania, działki, samochody, usługi... Odleciały tak bardzo, że praktycznie się nie sprzedają.
#ceny #inflacja #nieruchomosci #pieniadze
#ceny #inflacja #nieruchomosci #pieniadze
BobekRobek +8
Wiem, że jest sobota i większość ludzi pewnie spędza czas na różnych aktywnościach niezwiązanych z pracą ale...
jestem lekarzem, pracuje wyłącznie państwowym systemie. Nienawidzę kontaktu z ludźmi. Męczy mnie, wykańcza. Potrzebuje pracy gdzie jestem tylko ja sam, robię coś najlepiej z dala od ludzi i bez kontaktu z ludźmi. Czym się zająć?
#praca #pytanie #pieniadze #depresja
jestem lekarzem, pracuje wyłącznie państwowym systemie. Nienawidzę kontaktu z ludźmi. Męczy mnie, wykańcza. Potrzebuje pracy gdzie jestem tylko ja sam, robię coś najlepiej z dala od ludzi i bez kontaktu z ludźmi. Czym się zająć?
#praca #pytanie #pieniadze #depresja

Ktoś ogarnia algorytm kadane'a? Jak widzicie na załączonym obrazku to niezbyt ogarniam co robię, ale o dziwo działa tylko nie wiem dlaczego xD
(n to jakieś dane przechowywane w tabeli, które są string'iem)
źródło: obraz_2023-12-03_222343833
PobierzAle nasrane, Python wspaniały język
W Twoim przypadku i tak stricte liczy się rozwiązani i prostota, a nie estetyka, więc Python to najlepszy wybór
źródło: obraz_2023-12-03_232422067
PobierzKomentarz usunięty przez autora
fn kadane(tab: &[i64]) -> Option<i64> {tab.iter()
.scan(0, |s, &x| { *s = max(x, *s + x); Some(*s) })
.max()
}
Nie dość że krótsze, to jeszcze prawidłowo obsługuje przypadek pustej tablicy a jako bonus pewnie jest tak ze 20x szybsze ;)
Jednak języki funkcyjne mają przewagę w zwięzłości nad proceduralnym pythonem :P