Wpis z mikrobloga

@gacek2121: zależy od osobnika. Mam znajomego, który długie spodnie zakłada wyłącznie na oficjalne okazje typu pogrzeb. Trapery, szorty, koszulka z krótkim rękawem. I nie pamiętam, żeby chorował a raczy się tabaką notorycznie, więc powinien mieć mocno osłabione bariery w zatokach. Ten typ tak ma ¯\(ツ)/¯
@Pan_Slon Ale nie mierz całego społeczeństwa własną miarą starego oraz zgorzkniałego dziada, który w dodatku ma bordo na wychodku. Poza tym, mój kolega Angol niejednokrotnie dziwił się, że tu w UK dziewczyny wieczorami potrafią wychodzić w zimę z dosłownie gołą dupą i tak łazić z pubu do pubu, tak że jak widać nawet w kraju, gdzie ludzie w lato noszą zimowe czapki, jest to dziwne.
Tu goście w ramach challengu chodzili w koszulce i szortach po Jakucku zimą. Jak kupili lody i jedząc je szli ulicą to chyba były one cieplejsze niż powietrze dookoła nich.
biskup2k - Tu goście w ramach challengu chodzili w koszulce i szortach po Jakucku zim...
ale jakby się okazało że gościu był chory psychicznie i umar z odmrożenia bo nikt się nie zainteresował to byś napisał:

"Polska w całej okazałości, wyjedziesz prawie nago na mróz i nikt nawet się nie zainteresuje"

@TwujKoshmar: to mialbym to w dupie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dotankowany_noca: W 70% za izolację cieplną odpowiadają mięśnie. Więc od stanu umięśnienia zależy komfort cieplny. Telepanie się z zimna to spalanie glikogenu i wytwarzanie ciepła. Jak braknie glikogenu to its over dla chuopa. (dowiedziałem się tego kiedyś od TOPRowców na festiwalu górskim którego kolejna edycja akurat dziś się zaczęła w #krakow). #zdrowie #sport