Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Mirków miał styczność z Thinkpadem T14s 3 gen z intelem 1270p? Podobno grzeje się dosyć mocno i prądożerny. Ktoś potwierdzi/zaprzeczy z własnych doświadczeń? Wiem, że lepszy byłby Ryzen, ale gorzej z dostępnością i cenami. Dzięki

#thinkpad #lenovo #laptopy #komputery
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@geo_piotras może nie do końca ten sam model ale prywatnie mam t480 z 8650u, służbowo t14 gen 3 z i5 1245u - uważam że w obu producent pokpił sprawę chłodzenia. W obu przypadkach procesor spowalnia przy długotrwałym obciążeniu. I7 o którym piszesz ma prawie 2x większą wydzielaną moc od i5 1245u. Przewiduję że będzie tragedia.

Żeby nie było - Lenovo potrafi(ło) zrobić dobre chłodzenie. W y700 procek 45w (6700hq) nigdy mi
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: ok. Ja bardzo długo czaiłem się na 7840HS, ale z jakiegoś powodu dostępność w PL jest tragiczna. Brałem nawet pod uwagę sprowadzenie z Niemiec lub Słowacji (co śmieszne w DE było nawet taniej - tylko ta niemiecka klawiatura).
Odpuściłem sobie i kupiłem wymieniony wyżej T480. I w sumie dobrze, okazało się że 14" mi służy.
  • Odpowiedz
  • 0
W takim razie spróbuję wyhaczyć coś z amd. Ewentualnie na przeczekanie t480 będzie wystarczający, a w międzyczasie będę się rozglądał za docelowym t14/t14s
  • Odpowiedz