Wpis z mikrobloga

@Darknov bez próbowania mogę ci już powiedzieć, że nie będzie żadnych fajerwerków, to będzie smakować jak normalne pieczywo w przeciwieństwie do mojego pieczywa, które jest substytutem i nigdy nie będzie takie jak pieczywo pszenne.

8,5g węgli w 100g z czego pieczywo i mąka to jakieś 50%. Zakładając że w paście nie ma węgli to są mniej więcej 16g węgli na 100g w samym pieczywie. W moim jest na 100g 3x mniej węgli,
krucjan - @Darknov bez próbowania mogę ci już powiedzieć, że nie będzie żadnych fajer...

źródło: temp_file4468710008980965971

Pobierz
@Darknov
Dzisiaj jeszcze mam zamiar zrobić testowo pieczywko z łubinu, glutenu i dodać jajko z sodą i może masła troche, bez drożdży, bo raz, że wyrastanie ciasta znaczne komplikuje i wydłuża proces co jest sprzeczne z moją filozofia w kuchni, tj. ma być prosto i szybko - zmieszać wszystko, podgrzać i jeść, a dwa, liczę na to że jajko i masło trochę nadadzą smak i konsystencję lepszą.