✨️ Obserwuj #mirkoanonim Siema, Jestem na masie i jem średnio ponad 1kg mięsa dziennie. Czy to nie za dużo? Ogólnie nie widzę, aby cokolwiek złego się działo, wręcz przeciwnie, dużo mięśni rośnie i czuje się dobrze i silnie. Czy powinienem dalej to kontynuować [tyle jeść mięsa]? Dzięki. #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy
@mirko_anonim: Ciężko powiedzieć, przy za dużym spożyciu mięsa możesz doprowadzić do dny moczanowej. Polecam od czasu do czasu badania krwi i moczu przy takiej diecie
@mirko_anonim: Hej, również jem około 1kg mięsa dziennie (piersi z kurczaka/indyka) i nie widzę w tym nic złego. Dopóki nie masz problemów trawiennych, jedz tak i nie rozkminiaj.
Jednak jeśli jesteś osobą naturalną to pamiętaj że podaż białka powyżej powiedzmy tych 2,5-3g na kg masy ciała, nie przyniesie Ci już większych benefitów.
@Bykon: To samo co ma Ci dać 1,8g tylko że troszkę więcej. Prowadzę ludzi, prowadziłem też naturalnego siebie. I ja i podopieczni zauważali różnice między 1,8, a 2,5/3g.
Oprocz tego osoby które prowadze na 3g, mogą pochwalić się największa ilością masy miesniowej, więc tym bardziej jestem przekonany.
@Lewusx: dzięki. A mam inne pytanie. Mam jabłczan cytruliny i on chyba jest HCL bo jest strasznie kwaśny. Pic go przez słomkę żeby oszczędzić szkliwo? Jak pije przed treningiem to mi się rzygać chce na siłowni
@Lewusx: nie, to już lepiej pic przez słomkę. Mam magnez MZ hcl cytrynianu magnezu, wchłania się tak znacznie że możesz to na pulsometrze zobaczyć ( ͡°͜ʖ͡°) i mi znany koks poradzil właśnie słomkę.
Ale nie mogę dotrzec do tego czy jabłczanu cytruliny też jest HCL, wszystkie trzeba przez slomke bo to niszczy szkliwo
@programista15cm @Lewusx Jabłczan cytruliny to połączenie cytruliny i kwasu jabłkowego (nie mylić z octem jabłkowym)(naturalnie występującego w jabłkach i rabarbarze)(to on odpowiada za kwaśny smak i zbrylanie)
Jabłczan cytruliny nie może być HCL (kwas solny), mógłby być co najwyżej HCL cytruliny ale taka forma nie jest sprzedawana jako suplement. Jako suplement masz natomiast HCL kreatyny.
Badania są robione gdzie zęby są trzymane przez 10 min w roztworze z kwasem jabłkowym a ty
@Pan_Szeryf: wiesz, że od dwóch tygodni nosilem sie z zapytaniem Ciebie ten temat? Tylko nie mogłem sobie przypomnieć Twojego nicku.
Wcześniej miałem info od podobnego Tobie swira, mocno zanurzonego w badaniach i pubmed odnośnie brania HCL cytrynianu magnezu przez słomkę i byłem bardzo ciekawy czy ten jabłczan traktować podobnie.
Siema,
Jestem na masie i jem średnio ponad 1kg mięsa dziennie. Czy to nie za dużo? Ogólnie nie widzę, aby cokolwiek złego się działo, wręcz przeciwnie, dużo mięśni rośnie i czuje się dobrze i silnie. Czy powinienem dalej to kontynuować [tyle jeść mięsa]? Dzięki.
#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 51255903228_42a58f28a2_b
PobierzJednak jeśli jesteś osobą naturalną to pamiętaj że podaż białka powyżej powiedzmy tych 2,5-3g na kg masy ciała, nie przyniesie Ci już większych benefitów.
To ciekawe bo mi ostatnio przy badaniach wyszedł wysoki kwas moczanowy i lekarka powiedziała że to od piwa albo mięsa.
Oprocz tego osoby które prowadze na 3g, mogą pochwalić się największa ilością masy miesniowej, więc tym bardziej jestem przekonany.
Ale nie mogę dotrzec do tego czy jabłczanu cytruliny też jest HCL, wszystkie trzeba przez slomke bo to niszczy szkliwo
Jabłczan cytruliny to połączenie cytruliny i kwasu jabłkowego (nie mylić z octem jabłkowym)(naturalnie występującego w jabłkach i rabarbarze)(to on odpowiada za kwaśny smak i zbrylanie)
Jabłczan cytruliny nie może być HCL (kwas solny), mógłby być co najwyżej HCL cytruliny ale taka forma nie jest sprzedawana jako suplement. Jako suplement masz natomiast HCL kreatyny.
Badania są robione gdzie zęby są trzymane przez 10 min w roztworze z kwasem jabłkowym a ty
Wcześniej miałem info od podobnego Tobie swira, mocno zanurzonego w badaniach i pubmed odnośnie brania HCL cytrynianu magnezu przez słomkę i byłem bardzo ciekawy czy ten jabłczan traktować podobnie.