Wpis z mikrobloga

@Vateusz23: :)

Jakbyś poczytał jak wiele jest podmiotów, które siedzą w btc to może byś zmienił zdanie. btc trzeba dobrze zrozumieć czym był i czym jest.

to trzeba zrozumieć co mieli ci Amerykanie w głowie, którzy na samym początku ładowali mln dolarów w btc. To jest typowa piramida (z zastrzeżeniem że ktoś ciągle pilnuje, żeby cena nie spadła od ponad 10 lat), jednak umocowana bardzo w wielu firmach na wielu
  • Odpowiedz
@Manah: masz jakies btc? Jak dla mnie mamy podbitke bo tak szybko nie zrobia ataku na 100 tys usd teraz. Na nasdaq jest podbitka wiec zjada predzej czy pozniej do jakis poziomow. Ale btc i tak urosnie. Jest za duzo graczy na boisku teraz.
  • Odpowiedz
@Vateusz23: Kiedy pęka bańka ekonomii światowej? Zawsze są wszyscy na boisku i cały czas rośnie odkąd człowiek stanął ma dwóch nogach. Pęknie jutro, czy dopiero kiedy osiągniemy III poziom w skali Kardaszewa? Kiedy pęka bańka rynku telewizorów, komputerów? Bańka zużycia energii elektrycznej? Kiedy to pęknie? Jeśli uczciwie podchodzisz do sprawy BTC to musisz brać pod uwagę, że może to być właśnie ten rodzaj aktywa, na którym bańka nigdy nie pęka,
  • Odpowiedz
@makler___gieldowy: Jak widzisz powyżej jestem dość optymistyczny względem BTC, uważam że jest to osobna klasa aktywa sama w sobie, dlatego niektórzy widzą w tym bańkę mimo, że żadnej bańki nie ma na BTC. Natomiast odnośnie wzrostów czy sukcesu projektu, Bitcoin nie jest ukończonym projektem, jest to programowalny pieniądz, który cały czas jest rozwijany i nadal jest sporo wyzwań. Sukces w dużej mierze zależy od tego czy uda się rozwiązać problem
  • Odpowiedz
@Manah: zobaczymy, czy rozegrają btc jak z poziomów z 2018 r. - wachlarz fibo działa, zerknij sobie dokładnie właśnie na 18 r. - poziomy zadziałały. Teraz jest ciekawe rozegranie 11.22 - 17k USD. Test na pewno będzie 40k i potem powinni zjechać w dół i 2 lata spokoju do bazy jak 17-19 r.
Choć długoterminowo btc jest potencjałem patrząc jak inflacja bije i bije siłę nabywczą dolara. Tutaj jest odwrotny
  • Odpowiedz