Wpis z mikrobloga

#plex
Wytlumaczcie mi jakie korzysci daje uzywanie Plexa w domu na wlasnym NAS vs udostępnianien plikow I odtwarzaniem ich natywnie przez odtwarzacz na urzadzeniu ?
Kazdy nowoczesny sprzecior ma Wifi6 i bez problemu radzi sobie z 4K HDR Dolby chujemuje..
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Issac Jak udostępnisz swoją bibliotekę kilkunastu osobom, i każdy z nich będzie korzystał z różnych urządzeń, jeden z konsoli, drugi ze starego telewizora, a inny z przeglądarki chrome, to zrozumiesz.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Qutaphone będzie używany na 2 urządzeniach max jednocześnie, więc nadal nie widzę benefitu użerania się z plexem i jemu podobnymi
  • Odpowiedz
@Issac To ty akurat nie potrzebujesz, ale pytałeś jaka jest korzyść, to ja Ci odpowiadam, że jak najbardziej jest, jak masz klientów którzy nie mają odpowiednich odtwarzaczy. Ja mam Firesticka 4k Max i też mi wszystkiego nie łyka i czasami transkoduje.

EDIT. Ok, pytałeś o używanie we własnej sieci. Nie doczytałem dokładnie.
Pewnie, możesz używać Dlna, ja używam Plexa, bo lubię mieć porządek, okładki, opisy, zwiastuny, mam to spięte z innymi
  • Odpowiedz
@Issac Automatyzuje ściąganie filmów i seriali. Naprzyklad dodaje sobie w Plexie film do obserwowanych i ściąga się automatycznie jak pojawia się w sieci. Dostaje wtedy powiadomienie na maila lub telefon w Plexie, że jest już dostępny w bibliotece. Radarr do filmów, sonarr do seriali.
  • Odpowiedz