Wpis z mikrobloga

  • 0
@MlCHAU co z nich zrobisz?


@BelleDerphine: troche warzyw przypraw i sosu sriracha i do woka wszystko

@MlCHAU: MIęso z folii z lidla - o ja cie pie...le. Kto takie gówno je? Pokryte filmem bakterii, oslizgłe, fuj!


@arysto2011: taki los p0laka biedaka ze musi sam gotowac co tam znajdzie w polskim kaufmarktcie
  • Odpowiedz
@MlCHAU po co przepłacasz za "polędwiczki" zamiast kupić normalne piersi?

Drób nie ma polędwicy. To jest to samo mięso tylko odcięte od piersi i sprzedawane drożej.

Analogicznie jest z kurczakiem. Piersi kosztują z 15-18 zł/kg, a "polędwiczki" (czyli odcięty kawałek tej piersi) 30 zł/kg.
  • Odpowiedz
  • 2
@Krupier to inny kawałek mięsa. Zawiera się oczywiście w piersi indyka, ale ma konkretne położenie - jest blisko żeber. Mięso jest delikatniejsze i smaczniejsze, i to jest dość mocno odczuwalne.
Nazwa pewnie wzięła się stąd, że polędwica sama w sobie jest też kawałkiem większej części - schabu.
  • Odpowiedz