Aktywne Wpisy
ZAKAPIOREK +12
mam totalnie rozj bany sen, że już nie wiem jak to ogarnąć. Śpię po 5 godzin czasem zdarzają się 3 godziny snu, później po 18 trzy godziny drzemki (od razu zasypiam po pracy jak siadam na kanapę), a w nocy szkoda mi czasu na sen bo cały dzień w robocie siedziałam i spalam:") help
Czy jest coś bardziej żalosnego niz opowiadanie co mamusia mówiła jak miałam 10 lat? To zbyt osobiste.
Chlopy wiem, że sie ze mną zgodzicie. Ja chyba ma takie malo damskie podejście do tematu. Chyba wole zostać sama ze swoimi smutkami.
#depresja #terapia #dwubiegunowka #psychologia
@Ana77: nie. Idź i się przekonaj sama
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
nie wiesz tego czy nie pomoże. możesz sobie poczytać meta analizę skuteczności swojego nurty w chadzie czy faktycznie nie pomaga czy jednak tak mówisz bo szukasz racjonalizacji swoich emocji mówiących aby nie iść.
nie chcesz się babrać w przeszłości ciągle to nie idź na VooDoo psychodynamiczne tylko
Nikt mnie nie przekona, że warto ufać ludzią, albo, że ja jestem wartościowa. Nie ma szans. Doświadczenie jest ważniejsze od bzdur psychologicznych.
Nie mam problemu z pisaniem o swoich sprawach anonimowo. To jest dla mnie konfortowe.
@10129 @A_R_P @MadIen
To nie uplyw czasu jest problemem tylko czlowiek i to jak zmienily go wczesniejsze sytuacje. Dla samej siebie pojdz, obys trafila dobrze bo to otwiera umysl jakbys nagle sie dojrzale rozmawiac sama ze soba nauczyla.
Dzięki, uznałam, że mam tak ciężką sytuacje życiową, że terapia nie ma sensu. Dalej żyje z moją rodzina, nie mam swojego życia , więc nie mogę zrobić tego co chcę. Sytuacja rodzinna, finansowa,zawodowa, zdrowotna i ogólnie życiowo tak mnie psychicznie morduje, że sesja polegałaby na użalaniu się nad sobą i oskarżaniu innych. Więc nie ma sensu, będę próbować domowymi sposobami zmienić coś na boku. W
sumie moim największym problemem
ChAD wyleczyć się faktycznie nie da, ale nawet jakby się dało, to mam wrażenie, że moje myślenie by się nie zmieniło. Czasami mam wrażenie, że my wszyscy jesteśmy zbyt wrażliwi na ten #!$%@? świat,
@Ana77: a psychiatra? W niektórych miastach załatwisz na NFZ sensowne terminy. Chyba, że już działasz w tym obszarze