Wpis z mikrobloga

„Składniki:
substancja wypełniająca – celuloza, siarczan glukozaminy, metylosulfonylometan, cytrynian magnezu, kwas L-askorbinowy, skrobia ryżowa, węglan wapnia, substancja przeciwzbrylająca – sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu, L-glutamina, ekstrakt z kadzidłowca indyjskiego Boswelia serrata standaryzowany na 65% kwasu bosweliowego, ekstrakt dzikiej róży Rosa canina DER 4:1, ekstrakt z imbiru Zingiber officinale standaryzowany na 5% gingeroli DER 20:1, siarczan chondroityny, kwercetyna, ekstrakt z pestek winogron Vitis vinifera standaryzowany na 95% proantocyjanidyn, 90% polifenoli, ekstrakt z
  • Odpowiedz
@sylwester666: Nie warto, kup suplementy celowane a nie multiwitaminę
Za tą cenę na 45 porcji i takie ilości witamin i składników aktywnych to po prostu zdzierstwo (niestety bardzo często występujące w takich blendach)
+ już nawet takie SFD pomyślało że niektórych witamin i minerałów się nie łączy i zrobili dwie osobne tabletki w swojej multiwitaminie.

@Ncaoj99t: Normalny skład, wszystko co jest tu wymienione to albo witamina albo minerał
  • Odpowiedz
@sylwester666: "to samo" mi dużo nie mówi.
Masz taką stronkę https://cronometer.com/ możesz na niej wpisać swój jadłospis i będziesz widział dokładnie czego ci brakuje.
Picie coli nie ma żadnego wpływu na zapotrzebowanie witamin i minerałów.
Witaminę D tak czy siak możesz kupić bo nie ma możliwości wyciągania odpowiedniej ilości z samej diety.
  • Odpowiedz
@sylwester666: kurczę to polecam raczej zmienić dietę bo już ta którą ja wypisałem jest bardzo mało różnorodna.
A jeżeli rzeczywiście jest tak jak piszesz no to możesz być tą jedną z niewielu osób gdzie multiwitamina się sprawdzi.
  • Odpowiedz