Wpis z mikrobloga

No i że chłopu sakramencko nie chciało się iść , to chłop zrobił se przerwę….w Sakramento. No i już trochę żałuję że tu jestem . Wolałbym być na szlaku , więc zadziałało :D szkoda tylko że nie z innych powodów . Sakramento przywitało mnie praktycznie slamsami , żeby dojść z dworca do centrum musiałem przejść przez ulicę gdzie ludzie spali w namiotach itp, prawie jak na szlaku… bałem się robić zdjęcie bo jeszcze ktoś będzie się czepiał .tylko modliłem się żeby nikt mnie nie okradł, chociaż wiele nie mam. Co do hoteli to mam do wyboru albo obskurne dziury, lepsze hotele ale w okolicy bezdomnych i prostytutek albo drogie hotele w samym centrum . No nie tak to miało wyglądać . Szczerze to żałuję że tu przyjechałem . Do tego jest gorunc 35C , no ale cóż , będzie trzeba wziąć drogi hotel i odpocząć sobie, chociaż finansowo zaboli . Od teraz to już będę unikać dużych miast , bo poza centrum to aż strach się bać . Te małe miasteczka jakoś nie są tak groźne i czuję się tam przyjemniej . Ludzie mili, sami zagadują bo wiedzą co to #pct ( nawet raz pewna pani dała mi $20 tak bez powodu) A tu to porażka :/ do tego chciałem robić szlak szybciej i potem jeszcze se autem pojeździć , ale jak mam do tych obskurnych mist jeździć to odechciewa się . Ehh ale se bigosu nagotowałem
wincej zdjęć , głównie ze szlaku z rana tutaj
#zlomkiemprzezswiat #kryzys #zalesiealetylkotroszke
ChlopoRobotnik2137 - No i że chłopu sakramencko nie chciało się iść , to chłop zrobił...

źródło: image_picker_3DAB8CB0-1BBB-4CFE-A587-2A239A72A21F-29514-0000030F25E0D061

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChlopoRobotnik2137:

ale ja już tym spacerem jestem zmęczony i nie wiem co robić ()

Masz do wyboru albo się poddać albo n---------ć. I tak już zmarnowałeś na to w c--j czasu i kasy, więc możesz zmarnować jeszcze trochę i coś osiągnąć albo zmarnować to co teraz i nic nie osiągnąć¯\(ツ)/¯
Idź pan i nie p-----l.
  • Odpowiedz
tak z ciekawości (planuje jakiś tam wypad do USA) jakie są ceny tych hoteli? I tych drogich i tych tanich

@moj_wykopowy_login: Musisz patrzeć po konkretnych lokacjach. To pytanie ma sens zbliżony do zapytanie o hotele w Europie i ich ceny. Rozstrzał terytorialny i atrakcyjność biznosowa/turystyczna stanów bardzo się różni w zależności od tego gdzie jesteś.
Są miejsca, wcale niewyszukane, gdzie $300 to będzie średniawka, a w innych te $300 da
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: Znajomy, który mieszka w jednej z bogatszych dzielnic pod Chicago powiedział mi, że w pewnym momencie jak bezdomni zaczęli pojawiać się u niego - w tej bogatej dzielnicy, to mieszkańcy sami się zorganizowali i wywozili bezdomnych do śródmieścia tak długo, aż przestali tam przyjeżdżać ;)

Nazwy z miejsca nie będę wymieniał, byłem, wdziałem, przepiękne spokojne miejsce do życia, bez "pacjentów" o których pisałeś wyżej :P
  • Odpowiedz