Aktywne Wpisy

zackson +198
czy ja jestem boomerem aka "kurła kiedyś to było" czy nowa deska Superba to jakaś porażka?
#skoda #motoryzacja
#skoda #motoryzacja
źródło: Untitled
Pobierz
czlowiekbutelka +14
Można wystawić dom w normalnej cenie? 100 metrów w Skawinie, dwuletni wykończony budynek. Rezerwacja w kilka godzin. Porównywalne domy na większych zadupiach cenią 1.6 a stare kloce z potencjałem 1.2
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: temp_file3290368640162691145
Pobierz

Sprzęt sam w sobie nie ma dużej wydajności, chyba w najlepszym wariancie (trzeba od producenta kupować bezpośrednio?) 900MHz i 1GB Ramu. Natomiast myślę, że do prostych operacji wystarczy
#linux #bitcoin
attack surfacebo pełny linuks, z przeglądarkami itd? No chyba że użyjemy HW wallet podłaczany tylko do tego, ale już chyba wolę coś jak coldcard albo foundation passport, gdzie jedyna komunikacja to kody qr ..@assninja Powiedzmy, bo jednak to pełnoprawny komputer. Hardware wallet jest spoko do kryptowalut, ale czy jest dobry do przechowywania haseł? kluczy SSH?
Przynajmniej w teorii pełnoprawny komputer, bo Linux jest, ale dostać się do niego można tylko po SSH / VNC i podobnych rozwiązaniach
@fervi: jeśli chodzi o trezor model t, to tak ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak najbardziej
działa też jako u2f
Pytanie czy można zaufać Trezorowi ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
https://www.youtube.com/watch?v=htdM_98bMqU
Imho do bitcoina wystarczy jakiś puppy linux na usb i można wszystkie transakcje podpisywać offline. Nie trzeba się bawić w żadne hardware wallety.