Wpis z mikrobloga

Podawanie pensji netto to jak podawanie wzrostu na siedząco. PPK, plany oszczędnościowe, multisporty, luxmedy, dopłaty, czy nawet składka emerytalna to wszystko są istotne profity, chociaż nie wyrażone w przelewie na konto. Liczy się tylko brutto na rocznym druku PIT. Chociaż jeszcze lepiej jakby wprost podawano brutto-brutto, aby wiedzieć ile łącznie składamy się na wspólny dobrobyt. Dziękuję za wysłuchanie niepopularnej opinii #uop #pracbaza
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pawiel_: Na c--j mi luxmed i multisport jak nie choruje i nie chodze na silownie. Dla mnie to ma wartosc zerową. Na c--j mi PKK i skladka emerytalna jak nie dozyje - jak wyzej. Tak samo owocowe srody. Liczy sie tylko netto do łapy, a pan głupoty p--------z.
  • Odpowiedz
@pawiel_: benefity są fajne. Jak mi rekruter zaczyna pi3rdolić o benefitach, to wiem że szkoda tracić czasu. Istotą problemu jest to, że masz zarabiać tyle, żeby poza wydatkami na życie, było cię stać na siłownię, lekarza i odłożenie paru groszy. Z pracodawcą masz relację biznesową, nie towarzyską. Nie oczekuj prezentów, tylko kasy za dobrze wykonaną pracę. Nie przywiązuj się, nie zaprzyjaźniaj, nie chodź na integracje. Jak zostaniesz kierownikiem, to nie
  • Odpowiedz
@pawiel_: Ja od zawsze byłem za tym, żeby pracownik dostawał ubruttowione brutto na konto. Następnie sam wypełniał DRA, obliczał składki, podatki i odprowadzał je na konto US. Ceny w sklepach powinny zawsze być podawane netto.
Bardzo szybko byśmy zbudowali świadomość ekonomiczną społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@pawiel_: niektorzy to by jeszcze chcieli na netto umowy z pracodawcą podpisywać xD ciekawe czy jak taki np. odda krew to pójdzie pracodawcy powiedzieć że mu ma w tym miesiącu mniej przelać, bo na koniec roku dostanie zwrot za tę krew.
  • Odpowiedz
@Zelazko_MPM: dlatego wg narracji UOP jest święty, a firma c-----a ;)

nigdy nie wprowadzą tego na UOP bo w pierwszym miesiącu, po 10. byłyby zamieszki jakby ludzie musieli oddać w przelewie na państwo 2k ;))

albo inaczej, 10. byłaby radość i euforia, a 20. byłyby zamieszki i burdy jakby przelew się robił automatycznie i z automatu z konta znikło ~~2k
  • Odpowiedz